HomeInteresting10 új sorozat, amit feltétlenül el kell kezdened 2020-ban

10 új sorozat, amit feltétlenül el kell kezdened 2020-ban

Szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy a január és a február az év legdepressziósabb, leglassabban telő hónapja közé tartozik. Ez azért lehet, mert novemberben és decemberben mindenki készül a karácsonyra meg az újévre, de január 1-el minden szertefoszlik és egy nagy üresség veszi át a helyet. Az első hetekben kerül kidobásra a karácsonyfa, mindenkinek vissza kell térnie a munkához, visszazökkenni a szürke hétköznapokba és így tovább. Csak az új sorozatok nyújthatnak egy kis vigaszt, melyek újra felpezsdítik az ember vérét. A Netflix és az Apple TV + jött ki most egy rakás új sorozattal, melyek között van romantikus, életmű feldolgozás, thriller és így tovább. A mostani posztunkban 10 új sorozatot hoztunk el, melyeket egyszerűen bűn lenne kihagyni.

1, The Morning Show

2019 egyik legjobb sorozata közé választották be a The Morning showt, melynek főszereplői Jennifer Aniston, Reese Witherspoon és Steve Carell.

Az egyik ország kedvenc műsorvezetőjét munkahelyi zaklatás miatt kirúgják, ami a sikeres televíziós csatorna válságát okozza, és impulzust adott számos eseménynek, mely tragédiába torkollt. A sorozatban, a televíziós műsorok olyan oldala mutatkozik meg, mely a modern média válságának témáját, valamint a #MeToo mozgalmat foglalja magába.

2, A jeges élet

Kaya Skodelario ígéretes korcsolyázóként tűnik fel a sorozatban, aki egy súlyos sérülés miatt kénytelen felhagyni korcsolya karrierjével. A lány már nem is álmodik arról, hogy világszínvonalú eredményeket fog elérni, ezért pincérnőnek áll.

Élete fenekestül felfordul, miután összeismerkedik Justinnal. A fiú bemutatja őt Daria Glushenko-nak, aki a mentora lesz, s Meglátja Kat-ben a lehetőséget, a páros műkorcsolyázásra.

3, Drakula

Egy újabb ígéretes 2020-as sorozat, amelyet a Netflix és a BBC One adott ki. A forgatásban részt vett Steven Moffat és Mark Gatiss, akik olyan kultikus munkákról ismertek, mint a Doctor Who és a Sherlock.

Ez a vámpír klasszikusok újragondolása, mely Drakula gróf életét mutatja be egy teljesen másik oldalról. A sorozat 1897-be repít vissza minket, amikor a legendás vérszívó feltámad és megrémíti a viktoriánus londoni lakosokat, majd a város elfogását tervezi.

4, Dickinson

Az Apple TV + új alkotása szabadon értelmezhető Emily Dickinson költőnő életrajzának is, melyben a főszerepet Haley Steinfield kapta meg. A sorozat egy bátor és fiatal írónő felnőtté válásának történetét meséli el, akinek versei nem rendelkeznek analógokkal, és csak néhány évvel halála után váltak mindenki számára világossá.

5, A politikus

Vicces és csípős sorozat az „Amerikai Horror Story” alkotójától, Ryan Murphy-től. A sorozat érdekes eseményekkel van tele, sőt minden epizód annyira össze van tömörítve, hogy egy másik projekten belül egy egész évadon át kitartana. A sorozatban olyan hírességek tűnnek fel, mint Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Jessica Lang, Zoey Deutch és Lucy Boynton.

A gazdag családból származó Payton Hobart (Ben Platt) már régóta tudja, hogy elnök akar lenni, ám ahhoz, hogy elérje célját a legádázabb politikai csatatéren kell túljutnia, ami nem más, mint a középiskola.

6, Karácsonyi ének

Ez egy 3 epizódból álló mini-sorozat, mely Charles Dickens tündérmeséjén alapul. Valószínűleg mindenki ismeri Ebenezer Scrooge történetét, a lelketlen milliomosét, aki utálta a karácsonyt. Most Ridley Scott, Tom Hardy és Steven Knight újraértelmezték a régi történetet.

A sorozta nem egy havas karácsonyi történetet, hanem egy komor és reménytelen valóságot mutat be. Scrooge, akit Guy Pearce alakít, egyáltalán nem olyan, mint Charles Dickens könyvében szereplő idős ember. Itt egy kifinomult és nagyon szép szociopata. Pontosan ezért még érdekesebbé válik a történet, és az, miként változik át.

7, Modern Love

A sorozat valódi emberek történetein alapszik. Minden epizód külön történet mesél el a szerelemről, a cselekmények pedig nem kapcsolódnak egymáshoz. Az elbeszélés egyszerűsége ellenére végre sikerül megérinteni egy kapcsolat minden lényeges aspektusát, sőt még ennél is többet.

A híres színészek jelenléte még érdekesebbé teszi a sorozatot. Olyanok játszanak benne, mint Anne Hathaway, Olivia Cooke, Andrew Scott, Sofia Boutella, Dev Patel és még sokan mások.

8, City on a Hill

Egy érdekes bűnügyi dráma, melyet Martin Scorsese filmjei inspiráltak. A sorozat a 90-es évek egy tipikus városának életéről szól, ahol figyelmen kívül hagyják a bandaharcot, a korrupt rendőrséget, a nepotizmust és a kegyetlenséget.

A helyzet megváltoztatására egy új ügyészt állítanak, Decory Ward-ot, aki átveszi a kétes ügyeket, a nagyra becsült FBI ügynök, Jackie Rohr támogatásával. Mindkét hős különböző időpontokat képvisel: Ward – a modern kort, Rohr pedig a 90-es éveket.

9, See

A jövőben az emberiség egy olyan vírussal szembesül, mely teljesen megfosztja őket a látástól. A kataklizma utáni generációk után az emberek az ősemberek szintjére estek vissza, és csak alkalmanként használják a technológia maradványait.

Az Alkenny törzs vezetőjének (Jason Momoa) családjában látó gyermekek születnek, ami komoly problémákat szül.

10, Servant

A The Sixth Sense M. Knight Shyamalan alkotójának pszichológiai thrillere, mely egy furcsa fiatal párról szól. A gyermekük elvesztésének feldolgozása érdekében egy valósághű babát tart az otthonába, akihez még dajkát is fogadnak. Az idő múlásával a játék életre kel, a főszereplőnek pedig ki kell találniuk, mi történik. A sorozat sokszínűsége Rupert Greene-t is bemutatja érett Ron Weasley-ként.

Nektek melyik nyerte el a tetszéseteket?

Most Popular

Recent Comments