HomeInteresting10 természeti csoda, ami az emberek által változott meg.

10 természeti csoda, ami az emberek által változott meg.

Gondoltad volna, hogy az emberi tevékenységeknek köszönhetően, mennyi probléma keletkezett a világon? A természeti katasztrófák nagy része is az emberi beavatkozásoknak köszönhetően alakult ki. Például éghajlat változás, földrengés..stb. És azt tudtad, hogy természeti kincsek nagy részét már laboratóriumban is elő tudják állítani? Nos, összegyűjtöttünk néhány ilyen érdekességet, hogy ti is megtudjátok, mi emberek mire vagyunk képesek.

Gyémántok.

A gyémánt mintegy 90% -a természetben megtalálható, de ezeknek a drágaköveknek egy bizonyos százalékát laboratóriumban állítják elő. Te képes lennél megkülönböztetni egy valódi gyémántot a hamistól?

Az Amazonas medence.

Az Amazonas-medence egyedülálló és változatos növény- és állatvilágáról ismert, de nem olyan természetes, mint ahogy azt gondolnád. A kutatások szerint, a területet emberi beavatkozással alakították át. Az „amazóniaiak” gátakat építettek, csatornákat hoztak létre és fákat ültettek el, amelyek létfontosságúak voltak, hogy mind a természet, mind az emberek képesek legyenek boldogulni.

Szmog

A szmog akkor keletkezik, amikor a levegőszennyezés szintje olyan mértékben megnő, hogy füstös ködszerű képződmény keletkezik. A szmog különösen veszélyes az idősekre, a gyermekekre, valamint a szív- és tüdőfunkciók egészségére nézve.

Morning Glory Pool

A Yellowstone Nemzeti Park Morning Glory Pool sok turistát vonz, akik úgy gondolják, hogy a medence színe természetes jelenség. Az 1960-as években a medence színe kék volt a vízben élő baktériumok miatt. A turisták, kőzeteket és mindenféle szemetet dobtak a Morning Glory Poolba, ez a medence hőmérsékletének csökkenését okozta, ami a napfénynek, a medence ökológiájával való eltérő reakcióját eredményezte. Ez az oka annak, hogy a medence színét a sárga, zöld, kék színek és ezek árnyalatai uralják.

Gyöngyök.

A természetben előforduló gyöngyök rendkívül ritkák. A gyöngyök túlnyomó többsége, amelyeket a piacon látunk, tenyésztett gyöngyök, amit olyan mesterséges környezetben állítottak elő, amilyen a természetben van.

Éghajlatváltozás.

Gyakran mondjuk, hogy az éghajlat változik. De ez a megállapítás nem teljesen helyes. Azt kell mondanunk, hogy az éghajlat változik, valójában az emberi tevékenység miatt változik, nem pedig a természet akarata miatt.

Fly Geyser

Az emberi hiba és a természetes geotermikus nyomás egybeesése, ezt a szürreális szivárványszínű geológiai csodát eredményezte. Mindez akkor kezdődött, amikor egy olyan fúró expedíció zajlott, ami a földi geotermikus nyomással kombinálódott.

Pókok.

Míg a gyors urbanizáció többnyire káros a legtöbb állatfajra, addig az egyre növekvő emberi populációhoz, néhány faj képes volt alkalmazkodni és új körülmények között élni. Az arany orb szövő pók pontosan ezen fajok egyike. Ezek a pókok egyre nagyobbak lesznek és egyre gyorsabban reprodukálódnak, ami a nagyvárosoknak köszönhető.

Szivárvány rózsa.

Ha láttál már szivárvány rózsát, milyen gyönyörű virágokat reprodukál a természet. El kell szomorítsalak ez nem valódi jelenség. A rózsa természetes közegben él és növöget, de a szirmai színeit mesterségesen állítják elő.

Néhány földrengés.

Amikor a föld sztrájkol, mindig a természetet hibáztatjuk, mert pusztítást okoz az emberi életben. Azonban ez nem mindig a természet hibája. Az utóbbi időben az emberi tevékenységek, mint például az olajfúrás és az építési gátak, okoztak néhány rémisztő földrengést, köztük Indiában, amit a Koyna-dam építése okozott. A katasztrófa, 177 életet követelt, és 50 000 ember maradt otthon nélkül.

Most Popular

Recent Comments