HomeInteresting10 teljesen hétköznapi tárgy, aminek valódi funkcióját szinte senki sem ismeri!

10 teljesen hétköznapi tárgy, aminek valódi funkcióját szinte senki sem ismeri!

Mindenki ismeri ezeket a tárgyakat, hiszen napi szinten használjuk őket, de ennek ellenére, mind rosszul használjuk őket. Néhány háztartási cikk használata sokkal nagyobb leleményességet igényel, mint azt gondolnánk. Ezeknek a mindennapi használati tárgyaknak olyan zseniális funkciója van, ami rejtve maradt az emberiség előtt.

Itt van 10 hétköznapi tárgy, amelyeket eddig teljesen rosszul használtunk, de elhoztuk, hogyan kellene őket helyesen használni.

Alufólia.

Nem kell kivenni az alufóliát a dobozból, ha le akarunk vágni egy darabot. A doboz oldalait be kell nyomni, és a felnyitott részt, ahol rálátunk a fóliára azt le kell vágni, ezáltal könnyebben ki tudjuk húzni a fóliát a dobozából.

Toalettpapír.

A toalettpapír tekerésének iránya valójában egy erősen vitatott téma, ami még saját bejegyzéssel is rendelkezik a Wikipédiában. A toalettpapír előre vagy hátra fele is lóghat.

Ezzel az elmélettel kapcsolatos eredeti tervrajzokat 1891-ben hozták nyilvánosságra, melyben az látható, hogy a WC papírnak előre kell lógnia.

Bevásárlókocsi.

Elgondolkodtál már azon, hogy miért van a bevásárlókocsi elején a gyerekülés mögött, két fém akasztó? Nos erre a két fogasra a táskákat és kabátokat lehet akasztani bevásárlás alatt.

Toffifee.

Ha azt gondolod, hogy a csokik közötti lyukak csak díszként funkcionálnak, akkor tévedsz. Ugyanis, ha megnyomod a lyukat, akkor a csoki kiugrik a helyéről, és nem kell vele szenvedni.

Fakanál.

Az edények és serpenyők nyelén van egy lyuk, ami nem csak arra szolgál, hogy felakaszd őket valahova, hanem arra is, hogy a fakanalat beletedd a lyukba, hogy ne csöpögjön le a kanálról az étel.

Tic Tac.

A Tic Tac nagyon könnyen adagolható, mivel a szájánál van egy kis mélyedés, aminek köszönhetően csak egy Tic Tac-ot fogsz kapni.

Tészta doboz.

Az ázsiai snackek szerves részét képezik a városképnek, és a tészta dobozban gyors és olcsó étkezési megoldás, ami remek ízeket foglal magába. Azonban nagyon kevesen tudják, hogy a karton dobozt ki lehet bontani, ha mind a négy fülét széthúzzuk.

Üzemanyagmérő.

Ha új autód van, akkor nem jut eszedbe azonnal, hogy a benzintartály melyik oldalon van. Ahelyett, hogy kiszállnál és megnéznéd, a műszerfalon látható az üzemanyag mérőnél egy nyilacska, ami azt mutatja, hogy melyik oldalon van a nyílás.

Tészta kiszedő.

A tészta kiszedőn közepén található egy lyuk, ami arra szolgál, hogy azon keresztül tedd bele a spagetti tésztát a forró vízbe.

Üdítős doboz.

Az üdítős dobozon lévő kis zárószerkezet, akkor is hasznos lehet, ha beleteszel egy szívószálat.

Most Popular

Recent Comments