HomeInteresting10 rossz szokás, melyet nagyon gyorsan el kellene hagynunk.

10 rossz szokás, melyet nagyon gyorsan el kellene hagynunk.

Sajnos gyakran olyan hibákat követünk el az életünk során, amit később nagyon megbánunk. Itt van néhány olyan helyzet, amikor nem gondoljuk át előre cselekedeteinket és fel sem mérjük milyen következményekkel jár egy- egy rossz döntés.

Szeretnénk mindenkiben jó benyomást kelteni, de gyakran nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt szerettük volna. Főleg, amikor hazugsággal próbáljuk elérni. Akár tetszik, akár nem, minden hazugság kiderül. Ilyenkor 100%-ban biztos lehetsz, hogy elveszted hitelességed mások szemében és nagy a valószínűsége, hogy csak jóval később jössz rá mekkora hibát is vétettél.

Másokat hibáztatsz.

A legegyszerűbb másokat okolni a hibáink miatt, legyen szó munkáról vagy magánéletről. Ezzel azonban csak felhalmozzuk magunk előtt a sok rossz döntést és problémát. Ahelyett, hogy másokat tartanál felelősnek nézz magadba és változtass!

Titokban tartott érzelmek.

A mások elől elrejtett érzések és érzelmek csak arról adnak tanúbizonyságot, hogy nem vagyunk kibékülve saját magunkkal. Számos oka lehet ennek a viselkedési formának, ezért nem árt néha mélyen magunkba nézni és felismerni a probléma gyökerét.

Amikor már túl késő.

A rossz dolgokhoz való ragaszkodás nagyon könnyen felemésztheti az emberi lelket, sőt a testet is. Vedd észre azokat a dolgokat, amik bekebelezhetnek és változtass rajta. Ha elfogadod az életed nagyon könnyen magával húzhat a további rossz döntések világába.

Rendszeres panaszkodás.

A legtöbb ember rendszeresen panaszkodik valami miatt, vagy a munkahelyen nem jó a légkör, vagy otthon vannak családi gondok. Akárhogy is, az emberek nem szeretik naphosszat hallgatni, ahogy a másik panaszkodik. Ne taszítsd el a szeretteidet a negatív gondolatokkal és mondatokkal.

Meggondolatlan költekezés

Tartja a mondás, hogy “Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.” Próbálj meg okosan gazdálkodni a jövedelmeddel, és mellőzni a felesleges pénzköltést! Ellenkező esetben egy csúnya adósságba veted magad, ahonnan nagyon nehéz kijönni.

Hallgasd meg mások véleményét

Nem szégyen ha meghallgatod mások tanácsait és esetleg megfogadsz párat közülük. Ha beismered más igazát, azzal te nem leszel kevesebb ember. Ne légy makacs, mert mások csak jót akarnak neked.

Tökéletesség hajszolás

Nem probléma ha törekszel a tökéletességre, de legyél tisztában vele, hogy van amit nem kell túlgondolni. Ismerd fel a saját határaidat, mennyi stresszt és terhet bírsz még el. Kérd ki néhány ismerősöd esetleg ismeretlen véleményét, mert ők kívülről, illetve másképp látják a dolgokat.

Halogatás

A legtöbb ember szereti utolsó pillanatra hagyni, a legfontosabb dolgokat is. Mindig azt mondod, most nem érsz rá vannak fontosabb tennivalóid, mint mondjuk egy tanulás. Ám nagyon gyorsan elmennek mellettünk az évek és későn jövünk rá, mennyi időt pazaroltunk semmitérő dolgokra. A változtatáshoz már nincs idő, így csak a bánkódás marad hátra.

Áldozathozatal

Gondold át, mielőtt áldozatot hozol valakiért. Nagyon szép és nemes gesztus, de az emberek ezt könnyen kihasználhatják, sőt lesznek olyanok, akik annyira hozzászoknak ehhez, hogy elvárják majd, te hozz mindig áldozatot. A legfontosabb, hogy tanulj meg mérlegelni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments