HomeInteresting10 modern etikett szabály, amit mindenkinek kisujjból kellene ráznia.

10 modern etikett szabály, amit mindenkinek kisujjból kellene ráznia.

Ha valaki meghallja azt a szót „etikett” egyből a régi idők ugranak be nekik, mikor még nagyszüleik vagy azok szülei fiatalabbak voltak. Akkoriban a férfiak  kinyitották a nőknek az ajtót, lesegítették a kabátjukat az étteremben,a kalapjukat a hölgyek előtt vették le és a többi. Sokan nem is tudják, hogy még mindig vannak etikett szabályok, amiket bizony jó lenne betartani, ilyen például, hogy hangosan nem fújunk orrot az ebédlőasztalnál vagy, hogy nem csinálunk szelfit a nyilvános mosdóban, illetve a férfiak vizelésnél egy piszoárral arrébb állnak a mosdóban. A mai cikkünk pontosan ilyen és ehhez hasonló szabályokról fog szólni, hogy mindenki tisztában legyen vele, mit illik és nem illik csinálni a mai világban.

Nyilvános WC.

A legtöbb ember tudja, hogy kis és nagy WC után kezet kell mosni, de ezen kívül vannak más szabályok is, amiket illene betartani:

Ne próbáld kinyitni egy zárt WC fülke ajtaját, mert elképzelhető, hogy ott van egy személy, akire így rárontasz és utána kellemetlenül fogod magad érezni.

A férfiaknak ajánlott bizonyos távolságot tartani két piszoár között.

A nőknek viszont arra kell figyelnie, hogy ne foglalják el a kézszárító melletti tükröt, mert akik kezet mosnak bizony meg szeretnék szárítani a kezüket.

Poharak helyes tartása.

Meglepőnek tűnhet, de egy csésze teát és egy csésze kávét teljesen máshogy kell tartani.

Ha teáscsészét tartunk, soha nem dugjuk bele az ujjunkat annak fülébe. A hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk segítségével támasztjuk meg a poharat.

A kávéscsészét úgy tartjuk, hogy a mutatóujjunkat beledugjuk a fülbe.

Orrfújás.

Az etikett szakértők azt javasolják, hogy az orrunkat gyorsan és a lehető leghalkabban próbáljuk kifújni. Ha úgy érzed hangos lesz, jobb, ha kimész a szobából, teremből, irodából… stb.

Az ebédlőasztalnál sosem fújunk orrot, még a család jelenlétében sem, inkább elmegyünk valahova és ott végezzük el a dolgunkat. Orrfújás után mindig illik kezet mosni.

A legtöbb úriember és hölgy nem papír zsebkendőt, hanem szövetből készült zsebkendőt használ. Ez viszont azért nem túl jó ötlet, mert nem higiénikus.

Ételmaradék a fogak között.

Tilos fogpiszkálót az asztalnál használni! Ha észreveszed, hogy az étel a fogaid közé ragadt, próbáld meg kiöblíteni egy kis vízzel. Ha nem működik akkor menj ki a mosdóba és ott próbáld meg feltűnés nélkül kiszedni.

Amennyiben észreveszed, hogy másvalakinek van a fogai között étel, akkor a következőket élszerű csinálni:

Tedd a nyelved a fogaid fölé úgy, hogy zárva van a szád. Többször csináld, hogy a másik fél észrevegye a mozdulatodat és lehet leesik neki, hogy mit szeretnél neki jelezni. Ha nem veszi a lapot akkor halkan súgd oda neki mi a helyzet.

Ha valakinek lent van a slicce.

Ha észreveszed, hogy valakinek lent van a slicce, akkor arról bizony tájékoztatni kell a személyt, de győződj meg arról, hogy senki más ne hallja.

Túl meleg étel.

Ha túl meleg az étel, lehetőleg ne köpd ki és ne vegyél a szádon keresztül levegőt. Helyette kortyolj bele egy pohár hideg vízbe vagy bármilyen másik italba, hogy enyhíts a problémán.

A főnök túl sok figyelmet fordít rád.

A nők és a férfiak is egyaránt  szenvednek a munkahelyi zaklatástól. Ha ilyen jellegű problémát észlelsz, ne tűrd el és ne maradj csendben. Mondd meg a főnöködnek, hogy ez nagyon kényelmetlen helyzet a számodra.

Néha azonban nehezen lehet azonosítható a zaklatást. Íme egy példa:

– Jól nézel ki ebben a ruhában! – ez egy bók.
„A hátsód jól néz ki ebben a ruhában!” – nem megfelelő viselkedés.

Szelfi készítés.

Igen a szelfizés közben is kell követni néhány etikett szabályt. Ha valakivel képet szeretnél csinálni, mindig kérj engedélyt, még akkor is, ha egy nagyon közeli barátodról van szó. Engedd neki, hogy felkészülhessen a fotózásra.

Ne csinálj képet nyilvános WC-ben, veszélyes helyeken, baleset közelében. Ez az illetlen és tiszteletlen viselkedés jelei.

Különbség a terhes és a túlsúlyos nő között.

A terhes nőknek mindig át kell adni a helyet. Viszont az nagyon kellemetlen tud lenni, mikor egy terhes és egy túlsúlyos nőt összekeverünk.

Íme néhány jel, ami segíthet beazonosítani őket.

A terhes nők többnyire nem viselnek magas sarkú cipőt, a bokájuk pedig általában fel van dagadva.

Ha egy nő az alsó hátát támasztja, vagy súlyát egyik lábról a másikra áthelyezi, valószínűleg terhes.

Ha még mindig nem vagy biztos benne, javasoljuk, hogy csendben állj fel, hogy a nő eldönthesse helyet akar-e foglalni vagy sem.

Kiszakadt nadrág.

Ha kiszakad a nadrágod, bármi is történjen el kell kerülnöd, hogy mások meglássák a fehérneműdet. Az internetfelhasználók több lehetőséget is kínálnak ilyen helyzetben például, takard el táskával, köss rá pulóvert, kabátot.

Most Popular

Recent Comments