HomeCelebrity10 híresség, akinek betegsége megakadályozta, hogy olyan karriert érjen el, amilyenre mindig...

10 híresség, akinek betegsége megakadályozta, hogy olyan karriert érjen el, amilyenre mindig is vágyott

Amikor kívülről nézzük a hírességeket, akkor azt gondoljuk az ő éltük annyira fényűző, tele van luxussal, gazdagsággal és persze nem utolsó sorban egészségesebbek is, mint a hétköznapi emberek, hiszen megengedhetik maguknak a legjobb orvosokat. Ám ez nem feltétlenül van így. Nem egy olyan hollywoodi sztár van, aki olyan komoly betegségben szenved, ami nem engedi meg neki, hogy olyan karriert érjen el az életben, amilyenre mindig is vágyott. Gondoltad volna, hogy a sármos szívtipró George Clooney olyan krónikus fájdalmaktól szenved, amitől még aludni sem tud, vagy, hogy Billie Eilish Tourette-szindrómától szenved? Nem, igaz? Nos nem ők az egyedüliek. Mostani posztunkban elhoztunk néhány hírességet, akik bizony komoly problémáktól szenvednek.

1, Billie Eilish – Tourette-szindróma

A Tourette-szindróma a központi idegrendszer egyik betegsége. Az érintett személy többféle motoros illetve hanghibától szenved.

A Tourette-szindróma a központi idegrendszer betegsége . Az érintett embereket többféle motoros és hanghiba szenved. Billie Eilish énekesnőt gyermekkorában ezzel a betegséggel diagnosztizálták. Nem tagadja le, hogy ezt állapították meg nála és nem is érzi emiatt rosszul magát.

Billie esetében ez a betegség a következőképp néz ki:

2, Sia – Graves-Basedow-kór és Ehlers-Danlos-szindróma.

A Graves-Basedow-kór egy fokozott pajzsmirigy hormontermelési probléma, ami folyamatosan mérgezi a testet. Az idő múlásával eme betegségben szenvedő embereknek észrevehető görcsösség alakul ki a mozdulataikban, sőt a szemük is megdagad. Sianal 2010-ben diagnosztizálták ezt a betegséget, azóta folyamatosan orvosok kezelik, hogy állapota ne romoljon.

2019-ben újra kamerák elé állt és arról beszélt, hogy Ehlers-Danlos-szindrómát állapítottak meg nála, ami azt jelenti, hogy bőre extra rugalmas, ez pedig a kollagén különböző genetikai elváltozásainak köszönhető.

3, Gerard Butler – fülzúgás

Gerard gyermekként egy fülműtéten esett át, amitől eldeformálódott a füle. Azóta rendszeres fülzúgástól szenved, sőt szinte hallja a belső szerveit is. A színész úgy gondolja, hogy ennek köszönheti aszimmetrikus mosolyát.

4, Jimmy Kimmel – Narkolepszia

Az amerikai televíziós műsorvezető, színész és komikus Jimmy Kimmel különleges betegségben szenved, amitől minden délután hirtelen álmosság tör rá. Ezt a betegséget narkolepsziának hívják, mely a központi idegrendszer egy ismeretlen eredetű krónikus betegsége. Azok a betegek akiket ez a betegség érint, konkrétan bárhol, bármikor el tudnak aludni. Kimmel már többször került olyan helyzetbe, hogy egy megbeszélésen vagy nyilvános rendezvényen aludt el.

5, George Clooney – Krónikus fájdalom

2005-ben a népszerű színésznek volt egy balesete az egyik forgatáson. A gerince megsérült, és az agy-gerincvelői folyadék elkezdett kiszivárogni. A hollywoodi színész azóta hatalmas fájdalmaktól szenved, amitől még aludni sem tud. Olyan erős gyógyszereket kell szednie, amelyek képesek legalább néhány órán át tompítani a fájdalmait. Sajnos azonban még nem sikerült olyan megoldást találni, ami által meg tudják szüntetni a problémát.

6, Frankie Muniz – Stroke és memóriavesztés

Frankie 7 évesen kapott először agyrázkódást, jégkorongozás közben. Egy kis idő után megint kapott egy agyrázkódást, miután a fiatal színész megütötte saját fejét egy baseball játék során. Muniz egész élete során összesen 9 agyrázkódást szenvedett el, ami nagy mértékben befolyásolta az egészségét.

A művész 15 kisebb strokeot kapott emiatt, sőt többször el is vesztette a memóriáját. A színész például nem emlékszik rá, hogy szerepelt a „Már megint Malcolm” című sorozatban, ami világhírűvé tette.

7, Nick Jonas – 1. típusú cukorbetegség

Az énekes 2007-ben beszélt először betegségéről. Amikor Nick 13 éves volt, akkor diagnosztizálták nála a problémát. Amikor megtudta, hogy mi a baja nagyon magányosnak érezte magát. A vallás azonban segített neki, hogy legyőzze a depressziót. A rajongók sem hagyták magára Nicket, mindig inspirálták és ösztönözték arra csinálja tovább karrierjét és ne veszítse el a reményt.

Nick most próbálja megosztani élettapasztalatait a cukorbetegségben szenvedő emberekkel, sőt még egy hosszabb dalt is írt, amelyben a betegség elleni küzdelemről beszélt.

8, Pete Davidson – Crohn-betegség

A Crohn-betegség a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos betegsége. Ez a típusú betegség fekélyeket idézhet elő az emésztőrendszer bármely részében, még a szájüregben is. Ariana Grande egykori vőlegénye Pete Davidson 17 éves korában tudta meg, hogy ebben a betegségben szenved. Emiatt Pete rendszeresen szedett fájdalomcsillapítót, mert úgy gondolta anélkül képtelen lenne dolgozni. 2017-ben biztosította rajongóit arról, hogy le fogja győzni eme függőségét.

9, Daisy Ridley – Endometriózis

A Csillagok háborúja Rey-e elárulta, hogy évekig próbált megbirkózni ezzel a nőgyógyászati problémával. Nagyon sokat szenvedett a medence körüli fájdalomtól és a bőr problémáitól. Szorgalmának, kitartásának és orvosai erőfeszítéseinek köszönhetően a színésznő előrelépést tanúsított a betegség elleni küzdelemben. Azért beszélt betegségéről, hogy meggyőzze a rajongókat, hasonló esetben mindig forduljanak orvoshoz.

10, Greta Thunberg – Asperger-szindróma

Az Asperger-szindrómában szenvedő emberek leggyakoribb tünetei a szociális válaszkészség hiánya, a mások iránti teljes érdektelenség, és a zárkózottság. Amikor Greta 8 éves volt, ezt a betegséget állapították meg nála. Amikor a fiatal lány először hallott a környezeti problémákról, annyira megszállottja lett a témának, hogy apátiába és letargiába esett.

A fiatal ökoaktivista most már nem a betegségnek tekinti a szindrómát, hanem egy szuperképességnek, mellyel az igazán fontos dolgokra koncentrálhat.

Te tudtad, hogy ezek a hírességek ezekben a betegségekben szenvednek?

Most Popular

Recent Comments