HomeInteresting10 hatalmas hiba, amit minden nyári cipővásárlásnál elkövetsz!

10 hatalmas hiba, amit minden nyári cipővásárlásnál elkövetsz!

A nők imádják a cipőket, teljesen mindegy, hogy az milyen formájú, sarkú, fazonú… stb. Egy év sem telhet el úgy, hogy ne vennének legalább 10 új darabot. Egy biztos náluk, hogy a cipőből, sosem lehet elég otthon. Ha meglátnak egyet és beleszeretnek, nem bírják otthagyni a boltban. De sajnálatos módon, hiába a nagy szerelem, ha egy nagyon rossz modellbe vagy fazonba habarodnak bele, ugyanis egészségkárosító hatása van a szervezetre. A rosszul kiválasztott lábbeli, nagyon komoly következményeket vonhat maga után, amivel rengeteg ember nincs tisztában. Ezért úgy döntöttünk, hogy összeírunk egy listát azokról a lábbelikről, amivel nagyon mellé lehet fogni.

Szoros cipők.

A keskeny talppal rendelkező cipők, csúnyán néznek ki az ember lábán, nem mellesleg a szoros cipők eldeformálhatják a lábat, valamint bütykök alakulnak ki a láb egyes részein. Ha nem szeretnéd, hogy még pluszba benőjön a körmöd, akkor ne viselj ilyet nyáron.

Kicsivel nagyobb szandál, cipő.

Ha kicsit nagyobb a cipő, mint a lábunk, és úgy érezzük, hogy csúszkál benne a lábunk, az nagyon rossz jel. Mert a cipőben lábunk nem lesz képes pihenni. Az izmok megfeszülnek és vérkeringési problémákat okoz. 

Hosszabb a papucs, mint a lábfej.

Ha 1 centiméterrel hosszabb a papucs, mint a láb hossza, akkor a papucs kényelmetlen lesz. Az efféle lábbeli nagyon zavaró, mert akadályozza a normális közlekedést. Rosszabb esetben ízületi gyulladások alakulhatnak ki.

Cipő talphossza rövidebb, mint a lábad.

A rövid talpú cipőben, folyamatosan a lábujjak segítségével kell egyensúlyban tartanod magad, ami egy idő után nagyon kényelmetlenné, majd fájdalmassá válik. Terhelés nem egyenletesen oszlik el a talpon, ezért az izmok folyamatosan feszülnek. Ezek a cipők kisebb-nagyobb sérüléseket eredményezhetnek, szóval célszerű, a lábadnak megfelelő méretet választani.

Kitágult cipő.

A kitágult, eljárt lábbeliben azért rossz járni, mert folyamatosan azzal kell törődnöd, hogy a cipő ne essen le a lábadról, ehhez pedig a lábujjaid segítségét kell kérned. Egy bizonyos idő után a láb túlterhelődik, aminek csoszogás a következménye. Az ilyen cipőktől könnyen eldeformálódhat a láb.

Nagyobb méretű cipő.

Az egy számmal nagyobb cipők viselése nagyon fájdalmas lehet egy idő után, hiszen az izmaid azon vannak, hogy a cipő a helyén maradjon. Ennek következtében, könnyen elveszítheted az egyensúlyodat, sőt gyakrabban alakul ki tyúkszem az ilyen cipőben.

Szintetikus anyagból gyártott lábbeli.

Azok a cipők, melyek szintetikus anyagból készültek, károsan hathatnak a szervezetre, mert a különböző kémiai vegyületek, reakcióba léphetnek a lábbeli anyagaival. A nem jól szellőző cipőknél, így nagyobb a gombás fertőzés kialakulásának kockázata.

Lakkbőr cipő.

A nagy kánikulában, semmiféleképpen nem szabad ilyen cipőt viselni, mert nem szellőznek jól, így gombás fertőzés alakul ki, valamint nagyon érzékeny a hőmérséklet ingadozásokra.

Cipő viselése zokni nélkül.

Sose szabad zokni nélkül cipőt viselni, még  a legnagyobb kánikulában sem. Ebben az esetben is gombás fertőzés veszély áll fenn, szóval mindenképpen húzzunk zoknit a cipőbe. Ha nem bírjuk elviselni a meleget, vegyünk fel papucsot, vagy szandált.

Lapos talpú cipő.

A lapos talpú cipővel az a legnagyobb probléma, hogy nem szabad 1-2 óránál tovább viselni. Mivel ezeket a lábbeliket nem úgy csinálták meg, hogy tompítsa az ütközést, ha sarkunk találkozik a talajjal. A láb folyamatosan meg van feszítve, ennek következtében nagyobb a sérülés kialakulásának kockázata.

Most Popular

Recent Comments