HomeInteresting10 egyszerű trükk, ami sok nőnek segíthet a hétköznapi problémák megoldásában.

10 egyszerű trükk, ami sok nőnek segíthet a hétköznapi problémák megoldásában.

Természetesen minden ember fiatalnak, üdének, energikusnak és legfőképp egészségesnek akar kinézni. Bizonyára veled is előfordult már, hogy hatalmas táskák voltak a szemeid alatt, vagy esetleg fura érzést éreztél a bőrödön fürdés közben. Nos ennek több oka is lehet, az egyik ilyen a rossz szokások. Sokan nem is tudják, hogy a szellőztetés nemcsak a lakás szempontjából fontos, hanem egészség, fittség szempontjából is, ahogy gondolom azt sem tudtad, hogy a pihentető alváshoz, nincs szükség harminc fokos szobára. A mai cikkünkben olyan trükkökről, praktikákról és tanácsokról olvashatsz, amik pozitívan fogják befolyásolni az életed hátralévő részét. Nem kell más tenned csak betartani a leírtakat, és rövid időn belül észre fogod venni, mennyit változott az életed és a megjelenésed.

1, Vásárolj párásítót.

A légfrissítő jó, de nem túl biztonságos. Ezt tökéletesen lehet helyettesíteni olyan párásítóval, melynek vizébe lehet illóolajat csepegtetni. A lakásod, házad levegője sokkal-sokkal tisztább és frissebb lesz, mint valaha volt. Jó tanács, célszerű olyan olajat használni, ami menta vagy tűlevelű fenyő illatú, mert az még a tüdőt is tisztítja, sőt fertőtleníti is a levegőt.

2, Tornagyakorlatok a WC-n.

Ahhoz, hogy jobban induljon a reggel végezz el egy kis tornát. Nem szükséges felállni, végezheted akár a WC-n ülve is. Szó szerint csak két-három percet vesznek igénybe az életedből. Nem kell mást tenned, csak lassan elfordítani a fejed balra, majd jobbra, aztán fel végül le. Ez a gyakorlat enyhíti az izomfeszülést, ami amúgy kihatna rád egész nap a monitor előtt ülve.

3, Szórj szódabikarbónát a macskaalomba.

Legalábbis csak akkor, ha van macskád, amennyiben nincs, akkor tárgytalan az egész, viszont ha van cicusod mindenképp szórj az alomba szódabikarbónát, főleg akkor ha jó pár napra elmész otthonról. A szódabikarbóna semlegesíti a szagokat, így mikor hazatérsz a lakás friss illatú lesz.

4, Ébredés után mindig nyújtózkodj.

Nagyon sokat tud segíteni a testednek és a lelkednek is, ha ébredés után nyújtózol egy nagyot, ugyanis csökkenti az izomfeszülést. Az ilyen jellegű fájdalom tönkreteheti az egész napodat, így célszerű ezzel indítani a napot.

5, Fogyassz étcsokoládét.

Az étcsokoládé egészségesebb, mint a tej, mert kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz. Persze ebben az esetben sem szabad túlzásba esni. A napi egy kocka magas kakaótartalmú étcsoki azért is jó, mert az agyi tevékenységeket pozitívan befolyásolja, illetve nem szaladnak fel rád egyből a nem kívánatos kilók.

 

6, Ne csak a fogadat most, hanem a nyelvedet is.

A sztereotípiákkal ellentétben a legtöbb baktérium és kórokozó nem a fogak felületén található, hanem a nyelven, ezért azt is alaposan meg kell tisztítani fogmosás alkalmával. Ha rendszeresen tisztítod a nyelved elkerülheted a kellemetlen szájszagot és a fogszuvasodás kialakulását is.

7, Többször dörzsöld át a tested száraz kefével.

Sokan nem is gondolják, de a testünk tele van elhalt bőrrészecskékkel, amiktől bizony időnként meg kell szabadulni. Ehhez nem kell mást tenned csak beszerezni egy közepesen erős sörtéjű kefét, amivel hetente egyszer átdörzsölöd a testedet. Ehhez a folyamathoz semmilyen kozmetikai kencére nem lesz szükséged.

8, Járkálj gyakran mezítláb.

A keleti orvostudomány aktívan használja az akupunktúrás kezeléseket, amit bizony a nyugati orvoslás is hatékonynak tart. Köztudott, hogy a talpakban több olyan pont is van, ami közvetlen kapcsolatban áll valamelyik belső szervvel. Ha a szakember tudja, melyik szervnek hol van a pontja, akkor pozitívan tudja azt befolyásolni. Ha nincs időd elmenni ilyen emberhez, vagy talpmasszőrhöz, akkor csak annyit kell tenned, hogy egy domború felületen mezítláb sétálsz, például homokon, fán vagy bambuszon.

9, Használj minden mosásnál illóolajat.

Az illóolaj nemcsak a levegő tisztításában játszik kulcsfontosságú szerepet, hanem mosás közben is. Tegyél néhány csepp illóolajat az öblítős rekeszbe például narancsosat, ilang-ilang esetleg tűlevelű fenyő illatút. Ezzel nemcsak a ruháid lesznek elképesztően friss illatúak, hanem még a mosógépet is fertőtleníted vele.

10, A pihentető alvás érdekében aludj hűvös szobában.

Kutatók tanulmányai szerint akkor érhető el pihentető alvás, ha a szoba hőmérséklete körülbelül 15 és 20 fok közé esik. Nemcsak a lelkednek esik jobban az ilyen hőmérsékleten történő alvás, hanem a testednek is, ugyanis visszaszoríthatod vele az idő előtti öregedést. Hogyan? Nos nagyon egyszerű, a melatonin nevű hormon a fiatalság hormonja, mely  hűvös közegben termelődik.

Te megfogadod a tanácsokat?

Most Popular

Recent Comments