HomeInteresting10 dolog, amit minden párnak csinálnia kellene lefekvés előtt!

10 dolog, amit minden párnak csinálnia kellene lefekvés előtt!

Nagyon fontos, hogy eltölts néminemű időt a pároddal, mielőtt aludni mennétek. Rengeteg pár nem is találkozik egymással szinte egész nap és csak este tudnak egymással foglalkozni. Beszélgessetek, vagy csak szimplán csendben öleljétek egymást. Összeállítottunk egy listát, hogy mik azok a dolgok, amiket minden párnak végig kellene csinálnia lefekvés előtt.

 

Némítsd le a telefonod és tedd az asztalra.

A szociális médiafüggőség elnyomja az oxitocin felszabadulását a szervezetben. Ez a hormon felelős az érzelmi intimitásért és a kötődésért. Carol Carey pszichoterapeuta egyszerű tanácsot ad: kapcsold ki a telefont, vagy tedd le pontosan 21:00-kor.

Felejtsd el a munkát.

Hagyd a munkát az irodában! Helyette inkább pihenj, vagy tölts több időt a pároddal. A beszélgetés közelebb hozza a párokat egymáshoz, segít a problémák megoldásában. Ne beszélj munkáról, pénzügyi gondokról vagy egyéb más negatív jellegű témáról, ami miatt partnered aggódhat.

Feküdjetek ágyba egyszerre a pároddal.

Sok pár nem látja egymást egész nap és gyakran más időpontba fekszenek le aludni. Curt Smith pszichológus szerint a boldog párok közösen mennek aludni. Segít a kapcsolat építésben és az intimitás fenntartásában.

Kövesd a rutint.

Ha mindennap ugyanabban az időpontban fekszel le aludni, jobban alszol tőle. Ha rutinná válik, az agy kap egy jelet a közeledő lefekvés idejéhez és felkészíti a testet az alvás. Ha ugyanazt a rutint követitek a pároddal, akkor a kapcsolat intimebb és megbízhatóbb lesz.

Ne vitatkozz.

Curt Smith arra figyelmeztet, hogy ne vitázzunk lefekvés előtt. Mivel az nem segít megoldani a problémát. Sőt nehezebben alszol el és másnap depressziós tünetek is jelentkezhetnek.

Ne hagyd a gyerekeidnek, hogy veletek aludjanak.

Michael Viner-Davis pszichológus szerint az egyetlen ok, amiért beengedheted magad mellé a gyereket, ha rémálma volt. Más ok nem lehet, a szobád legyen privát hely. Ez az egyetlen hely, ahol megtarthatod az intimitást.

Ne oszd meg az ágyad háziállatokkal.

Kedvenced nem tud aludni éjszaka, mert kialudta magát napközben és ez gyakran megzavarhatja az alvást.

Ne igyál alkoholt közvetlenül lefekvés előtt.

Sok pár szeret egy pohár bort meginni lefekvés előtt, hogy romantikus hangulatot hozzon létre. De, amíg a szervezet emészti az alkoholt, az alvás helyreállító periódusa rövidebb lesz. Amikor reggel felébredsz fáradt, nyűgös leszel. Az alkohol növeli a horkolás esélyét és a nikotin pedig álmatlansághoz vezethet.

Masszírozd meg a párodat.

Szakemberek megerősítették, hogy egy könnyű és pihentető masszázs lefekvés előtt javítja az alvás minőségét, csökkenti a szorongást és összehozza a párokat.

Ne felejtsd el az öleléseket, csókokat.

Ne felejtsd el, megcsókolni párod lefekvés előtt, valamint ölelgesd néhány percig, amikor már az ágyban vagytok. Ez nagyon pihentető és pozitív érzelmeket vált ki. A pszichológusok biztosak abban, hogy ha megöleled a párod alvás előtt, a kapcsolatod kiegyensúlyozott lesz.

Most Popular

Recent Comments