HomeInteresting10 dolog, amit minden autótulajdonos jobb, ha gyorsan megjegyez.

10 dolog, amit minden autótulajdonos jobb, ha gyorsan megjegyez.

Miközben a modern autók sok biztonsági funkcióval vannak ellátva, és van fedélzeti komputerük, amely mindent zökkenőmentesen működtet, beleértve az ellentétes parancsok blokkolását, valamint figyelmezteti a vezetőt a lehetséges problémákról, akkor is jó ötlet elkerülni néhány dolgot.

Soha ne nyomd meg vezetés közben a motorindító gombot.

Ha véletlenül hajtod végre, nagy sebességgel történő vezetés során, ne aggódj semmi rossz nem fog történni. A modern autók már számos biztonsági funkcióval rendelkeznek, hogy megakadályozzák ezeket a dolgokat. De mindenesetre jobb, ha nem piszkálod.

Ne tedd rükvercbe a kocsit menet közben.

Egy másik dolog, amit fontos elkerülni, a “hátramenet” kiválasztása vezetés közben. Az autóban lévő számítógépes rendszernek figyelmen kívül kell hagynia a “fordított” parancsot. Igazából semmi sem fog történni, csak nem jó ötlet.

Ne tedd parkoló üzemmódba a kocsid vezetés közben.

Ne próbáld ki. Az autóban lévő számítógép biztonsági okokból blokkolja ezt a parancsot, de ellentmondásos utasítás megadása végül kárt okozhat az autóban.

Ne rakj sok kulcsot a kocsikulcshoz.

A túl sok kulcs elég nehéz, és a súly az idő múlásával potenciálisan károsíthatja a gyújtáskapcsolót. Különítsd el őket; csak néhány kulcsot tarts az autó kulcstartóján.

Olajcsere

Kövesd a gyártó leírását, hogy milyen gyakran kell olajat cserélni. Ez különösen az új autókra vonatkozik. Egyes gyártók nagyon híg olajat használnak, mikor az autók elhagyják a gyárat, és ezt az olajat kb. 1000 km után kell kicserélni.

Ne töltsd túl a motort

A motor mindig mérőpálcával van ellátva, amelynek van egy jelzőpontja. Töltsük fel eddig a szintig Ne töltsük túl, mint egy üveget, mert ez katasztrofális hibát eredményez, mint például: füst jöhet ki a kocsiból.

Ne várjuk meg amíg kifogy a benzin.

Még a legtisztább benzinben is apró részecskék vannak és gravitáció tartja a benzintartály alján. Általánosságban elmondható, hogy jó ha a kocsit akkor tankoljuk meg, amikor a tartály körülbelül elérte az egynegyedét.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a figyelmeztető jelzéseket.

A különböző figyelmeztető jelzések nem minden autóban jelentik ugyanazt. A zöld (vagy néha kék) jel azt jelzi, hogy egy adott rendszer aktiválva van. A sárga jel általában azt jelzi, hogy valamit meg kell zszerelni vagy ellenőrizni kell. A piros valami komoly problémát jelent, és a lehető leghamarabb le kell állnia, mert az autó nem biztonságos.

Ellenőrizni a gumiabroncsokban a nyomást.

Egy másik jó gyakorlat: mindig ellenőrizd a gumiabroncs nyomását, ha úgy érzed, hogy lapos lehet. A lapos gumiabroncsokkal való vezetés nagyon veszélyes. Ráadásul nagyon gyorsan károsíthajta őket.

Kerekeknél ellenőrizni az egyensúlyt.

Ha előfordul, hogy megpatkáztad a kocsit – mindannyiunkkal előfordul -, vidd az autót egy műhelybe, és kérd meg a szerelőket, hogy ellenőrizzék az egyensúlyt. Ha a kerekek kiegyensúlyozatlanok, akkor nem tudod majd jól irányítani a kocsit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments