HomeInterestingA világ 9 legfélelmetesebb, és legkeményebb katonái, akiktől az egész világ retteg.

A világ 9 legfélelmetesebb, és legkeményebb katonái, akiktől az egész világ retteg.

A katonai kiképzések világ szerte máshogy képzelik el. Nem tudni melyik lehet a legjobb de az alábbi 9 biztosan a legkeményebbek közé sorolható.Annyira kemények, hogy a francia idegenlégiót itt meg sem említjük, pedig ők sem kiscserkészek!Amikor azt mondjuk, az alábbi katonák kemények, azt úgyis kell érteni. Ők a legjobbak, akikről gyakran hallunk  legendákat.Ez is része a pszichológiai hadviselésnek. A szürke hétköznapjaik is egy hollywood-i produkció. Így el tudjátok képzelni milyenek az igazán durva bevetéseik.

1.A Kínai Felszabadítási Hadsereg

A világ egyik legnagyobb fegyveres erőivel a kínaiak csapata rendelkezik.  A katonai kiképző létesítmény, jó harci feltételeket biztosít a toborzóknak. Zhurihe terület bázisán kemény és szigorú kiképzésben részesülnek a katonák, hogy jól tudjanak teljesíteni a harcokban.

2.A Fülöp-szigetek NAVSOG & CGSOG

Ha eddig úgy gondoltad, hogy ez csak a fizikai fegyelemről szól, akkor tévedtél. Ismerd meg hát a Naval Special Operations Group (NAVSOG) és a parti őrség különleges műveleti csoportját (CGSOG). Őket nem csak a fizikailag, hanem a mentálisan is kiképzik. Nőket is kiképeznek a haderejükbe, akiknek ugyan úgy meg kell felelniük a fizikai és szellemi próbákon.

3.US Navy SEAL

Ők Bin Laden gyilkosai is, akik híresek a bátorságukról és erejükről.Annak ellenére, hogy átlátható és nyilvános a Haditengerészet kiképzése, egyesek számára még mindig nem nyilvánvaló, hogy ez nem gyerekjáték. Ezért általában a képzések végére közel 75-80% -os a lemorzsolódás.A nevüktől függően nemcsak a vízen szolgálnak, hanem máshol is. A SEAL szó maga a „tenger, levegő és föld” kifejezésre utal.

4.Az indiai hadsereg

Az indiai hadsereg szinonimája a „fegyelem” szónak. A kadétoknak a legnehezebb edzés programon kell teljesíteniük, hogy alkalmasak a feladatra.Ezeket az edzéseket a GC-k (Gentleman Cadets) számára tudományosan megtervezik, fizikai és mentális állapotukhoz mérten. A fizikai edzés alatt a gyakorlatokat, a sportolást, a lovaglást és az úszást értik.Míg a mentális különböző oktatásokon kell részt venniük.

5.Izrael Shayetet 13

A világ egyik leghatékonyabb és legtitokzatosabb katonai ereje. A 20 hónapos képzés alatt a lőfegyverek és a nehézfegyverek oktatásán kívül Izraelben is tanulják a nemzeti harcművészetet.

6.Nagy-Britannia MI6

Az MI6 unalmasnak nevezik magukat. De természetesen ez nem igaz. Hogy is nevezhetnénk őket unalmasnak, hisz a titkos emberi intelligencia vizsgálatokat és ezek elemzését az egész világon végzik. Ez által toborozzák ügynökeiket. Az Egyesült Királyság titkos hírszerzési szolgálat (SIS) néven is ismert,és szorosan együttműködik az MI5-vel.

7. Észak-Korea Storm Corp katonái

Amikor Észak-Koreáról beszélünk, akkor a világ egyik fegyelmezettebb országa ugrik be. Észak-Korea soha nem árulta el, hogy a Vihar-hadtest, hogy működik. Ennek ellenére sikeres és egy fegyelmezett csapattal állhat szembe ellensége. Tekintélyt vívott ki magának ez a csapat. 

8.Oroszország Spetsnaz

Az orosz hadsereg úgy véli, hogy háború nincs fájdalom nélkül. Így a hadseregüket a fájdalom elviselésére is kiképzik. Egy gyakornok több támadást kell egyszerre elviselni, és egyáltalán nem látszódhat fájdalomra utaló jelel az arcukon.Ezen felül még az önvédelemre és a harcművészetre is képezik őket.

9.Dél-afrikai Elit Katonaság

Dél-Afrika elit erői a másik példa a kemény fizikai és mentális képzésre.Nem tudja mindenki végig csinálni a képzést főként a fegyelem és szigorúság miatt. Ahhoz, hogy valaki beléphessen a kiképző táborba, kemény kiválasztási folyamaton kell keresztül mennie. Ez alatt a kérelmezők nem kapnak ételt, és nem szabad aludniuk, ez is a megfelelés része. Csak akik kellő akarat erővel rendelkeznek,azok jutnak át a kiválasztási folyamaton.

 

Most Popular

Recent Comments