HomeInterestingÚjabb netbankos csalás miatt loptak meg több ezer OTP-s ügyfelet! Te köztük...

Újabb netbankos csalás miatt loptak meg több ezer OTP-s ügyfelet! Te köztük vagy?

Mindig ellenőrizd le az elektronikus számládat.

Feljelentés miatt sikerült lebuktatni azt a maffia csapatot, akik netbankos lopásra “szakosodtak”

Egy miskolci származású cég bankszámlájáról utaltak el, összesen hat millió forintot a csalók, és mindezt úgy, hogy a cégnek erről semmilyen tudomása nem volt. Amint a cég megtudta, hogy mi történt, azonnal mentek a rendőrségre és feljelentést tettek. A rendőrségnek sikerült kiderítenie, hogy egy picike hegyi faluban élő K. Gy.-né magánszámláján, 590 millió forint volt.

A rendőrségnek összesen csak négy millió forintot sikerült zárolnia az illető számláján, a többi 586 milliót azért nem tudták lezárolni, mert azt már továbbutalták, nagy valószínűséggel Távol-Keletre. Mivel a nyomok nem vezettek konkrét személyhez, ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, a gyanúsítottak listáján egyelőre senki sem szerepel.

“A netbankos csalók korábban egy adott bank nevében, eredetinek látszó e-mailben kérték a felhasználók adatait, így a PIN-kódot is “adategyeztetés” címén. Új módszerükkel a cég internetes bankolásakor a csalók a pénzintézet eredeti honlapjával szinte teljesen azonos, úgynevezett függönyoldalt küldtek a társaság munkatársának számítógépére.” – írja a lap.

Krisztián Petyánszki (@petynszki) által megosztott bejegyzés,

Az OTP Bank, mint károsult, feljelentést tett a rendőrségen. K. Gy.-né nevével összefüggően, ugyanis több megyében is történt feljelentés csalás és lopás gyanúja miatt. A rendőrség azt a döntést hozta, hogy egyesíteni kívánják az adatokat. – olvasható a Magyar Időkben.

Pár héttel ezelőtt az OTP Bank figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, miszerint egy adathalász email terjeng a felhasználók között. Az emailben felkérik az ügyfelet, hogy egyeztesse le az adatait. Ennek köszönhetően nagyon sok ügyfél személyes adata illetéktelenek kezekbe kerülhetett.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments