HomeInterestingTanulmányok szerint a másodszülött gyerekek lázadóbbak, mint idősebb testvéreik, amit a születési...

Tanulmányok szerint a másodszülött gyerekek lázadóbbak, mint idősebb testvéreik, amit a születési sorrend is befolyásol.

Észrevetted már, hogy a másodszülött gyermekek általában lázadóbbak, mint az elsőszülött testvéreik? Nos, ennek több oka is van. A legújabb tanulmányok megerősítették azt a tényt, hogy a második gyermeket nehezebben lehet kezelni, főleg, ha fiú, s, hogy a  születési sorrend befolyásolja személyiségüket, valamint az életüket.

Ma úgy határoztunk, hogy többet fogunk elmondani nektek erről a felfedezésről és megosztjuk a tippeket arról, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy a második születésű gyermek folyamatosan bajba kerüljön.

2005-ben a Kaliforniai Egyetem, Los Angeles-i kutatócsoportját Dr. E. Black vezette, aki a vizsgálatok során kimutatott eredményeket döbbenetesnek tartotta. Kiderült, hogy a második gyermekek nem annyira sikeresek az iskolában és a munka világában, mint első szülött testvéreik.

Eme felfedezés rendkívül meglepő volt, mert a kutatásban résztvevő gyerekek olyan családokból származtak, ahol a szülők mindkét gyermeknek egyenlő oktatási lehetőségeket biztosítottak. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) közgazdászai által végzett tanulmányoknak hála még egyértelműbbé vált a dolog.

Dr. Doyle és kutatócsoportja rájött arra, hogy a második számú gyermekek 40% -kal nagyobb valószínűséggel kerülnek összetűzésbe a törvénnyel, mint idősebb testvéreik.

Viszont az is kiderült, hogy ennek a helyzetnek nincs köze sem az egészségügyi problémákhoz sem pedig az alacsonyabb iskolai végzettséghez. A tanulmány keretein belül csak és kizárólag a szülőkről és a testvérekről volt szó.

Mikor a második gyermek megérkezik a családba a szülők már nem annyira szigorúak és pedánsak, mint az első szülött gyermeknél, hiszen vele már mindent kitanultak, ami a gyerekneveléshez szükséges, így nincs szükség arra, hogy ugyanolyan vas szigorral álljanak hozzá a második picihez. Ám ebben az esetben alakulnak ki a problémák, mert míg az első gyerektől elvártak dolgokat a másodiktól már nem várnak el annyi mindent.

Úgy gondoljuk, hogy a szülőknek nagyobb figyelmet kellene fordítania a második születésű gyermekekre is, hogy elkerüljék az esetlegesen kialakuló problémákat. Azt is figyelembe kell venni, hogy az első szülött gyermek miként hat a másodikra. Amennyiben negatív hatást gyakorol fiatalabb testvérére el kellene vele beszélgetni a hozzáállásáról.

TI mit gondoltok, lehet valóságalapja az elméletnek? Valóban befolyásolhatja a születési sorrend a gyermekek habitusát? Ti hányadik gyerekként születtetek a családotokba?

Most Popular

Recent Comments