HomeImageTanárok elmagyarázzák, miért kell a szülőknek figyelni, hogy mit néz a gyermekük...

Tanárok elmagyarázzák, miért kell a szülőknek figyelni, hogy mit néz a gyermekük a telefonon

A legtöbb felnőtt rengeteget használja a telefont, van aki a munkájához és van aki pedig csak azért, mert unatkozik. Ez nem csak velünk, de gyermekeinkkel is így van. Nagyon sok gyerkőcnek van már okostelefonja, ha szerencsénk van, csak játékra használja. Azonban a tanárok figyelmeztetnek, hogy van egy-két dolog, amit jó, ha szem előtt tartunk, ha csemeténk a telefont nyomkodja.

A legfontosabb talán, hogy a szülőknek meg kell tanítani a gyermeket helyesen telefont kezelni. El kell magyarázni, hogy mennyi veszélyt rejt az internet, de mellette éreztetni kell azt is vele, hogy megbízunk benne, de sajnos másban kevésbé. Ha tudunk, tegyünk szülőkorlátozást a készülékekre.

Sajnos, akármennyire is nem szeretnénk, de az online tevékenységeket is ellenőrizni kell időközönként. Gyermekünknek meg kell értenie, hogy nem ő miatta történik ez, hanem mások miatt.

Manapság a legtöbb ember már a neten éli életét, sok apróbb dolgot is megoszt magáról, ami normál esetben nem tartozik másra. A legtöbb gyerek a szülőket is letiltja, így még nehezebb arról értesülni, ha valami valós veszély fenyegeti.

Egy középiskolai tanár elmondása szerint a tinikkel még nehezebb, mivel hajlamosak titkolózni és teljesen mást mutatni otthon, mint amilyenek valójában. Ilyenkor, ha esetleg a tanár rajta kapja valamin a gyereket és szülőket szembesíti vele, nehezen fogják elhinni, hogy ez a gyerekével történt.

Mivel még nem nagyon tudják megszűrni, hogy mi a helyes és mi nem, vagy a butaság nem egyenlő a menőséggel. Fontos megtanulniuk a gyerekeknek, ha bármi gondjuk van, akkor bátran fordulhatnak a szülőkhöz, és bizonyos esetekben muszáj is.

Meg kell azt is tanulniuk, hogy a szülőket nem zárhatják ki a magánéletükből. Ahogy elvárják azt, hogy tiszteletben tartsák az ő magánéletüket, és megbízzanak bennünk, úgy nekik is bizalmat kell szavazni a szülők felé. Fontos, hogy a beszélgetések ilyenkor hatalmas erővel bírnak, jobb a dolgok elébe menni és tájékoztatni őket a lehetséges veszélyhelyzetekkel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments