HomeInterestingSzínészek, akik miatt nem úgy képzeljük a történelmi személyeket, ahogy valójában kinéztek!

Színészek, akik miatt nem úgy képzeljük a történelmi személyeket, ahogy valójában kinéztek!

Elgondolkodtál már azon, vajon egy színész által ábrázolt történelmi figura hasonlít-e valós történelmi személyre? Néha még a legapróbb részlet is teljesen megváltoztatja a történelmi személy fontosságát, szerepét a történelemben, ezáltal mi nézők teljesen más személynek gondoljuk őket.
Néha akadnak problémák a történelmi pontok vagy a személyiséggel kapcsolatos dolgok megjelenítésében. Azonban a kiemelkedő szereplők és stábtagok tehetsége révén, hatalmas sikereket hoznak létre.

I. Xerxész a 300 című filmben – Rodrigo Santoro főszereplésében.

I. Xerxész perzsa király történelmi portréja meglehetősen kétértelmű. Egyes történészek azt állítják, hogy szűk látókörű és gyenge király volt, mégis arrogáns és elszánt uralkodónak tartotta magát, mások bölcs és tapasztalt harcosnak tartották. A 300 című filmben úgy döntöttek, hogy Xerxész habitusát ötvözik.

III. Sándor macedón (Nagy Sándor) „Sándor” – Farrell Colin főszereplésében.

A kritikusok néhány komoly történelmi pontatlanságot észleltek ebben a filmben. Ráadásul Sándor megjelenése, amelyet Colin Farrell ábrázolt, kicsit más volt, mint, ahogy eredetileg kinézett.

Salvador Dalí festőművész fiatalkorában – Robert Pattinson főszereplésében.

Bár Pattinson nem igazán hasonlít a fiatal Dali-ra, a színész mindent megtett, hogy a nagy, különc és zseniális művész hasonmását ábrázolja.

Leónidasz király a 300 című filmben – Gerard Butler főszereplésében.

A történészek azt mondják, hogy Spárta királya, I. Leónidasz , nem tett semmi figyelemre méltó dolgot 10 évnyi uralkodása alatt, csak hősiesen halt meg a Thermopülai- csatában. Tehát, ha a rendező egy történelmileg pontosabb filmet szeretett volna, Leónidasz királyt nem ábrázolta volna, ilyen bátornak és epikusnak.

Commodus császár a Gladiátor című filmben – Joaquin Phoenix főszereplésében.

Joaquin Phoenix nem úgy néz ki, mint a történelmi prototípusa. Ezenkívül a film, a római császár életrajzával kapcsolatban, néhány pontatlanságot is sugall. Az igazi Commodus, Rómában 13 éven át uralkodott, míg a filmben két évig teljes hatalom nélkül uralkodik. Sőt, Commodus császár maga is harcolt az amfiteátrumban.

William Wallace, A rettenthetetlen című filmben – Mel Gibson főszereplésében.

A rettenthetetlen című filmet tíz Oscar-díjra jelölték, ebből ötöt meg is kapott. A történészek azonban még mindig találtak történelmi pontatlanságokat. Például Gibson karakterével ellentétben az igazi Sir William Wallace skót lovag volt és nemes családból származott.

Joan of Arc, A Jeanne d’Arc – Az Orléans-i szűz című filmben – Milla Jovovich főszereplésében.

Annak ellenére, hogy Luc Besson elkötelezett volt a részletek iránt, Joan megjelenése a filmben meglehetősen ellentmondásos volt. De Milla Jovovich lenyűgözően alakította a filmben.

Arthur király, az Arthur király című filmben – Clive Owen főszereplésében.

A filmben szereplő karakter nagyon hasonlít a legendás brit vezetőhöz. A kritikusok szerint a film tele van történelmi pontatlanságokkal.

VIII. Henrik király, a Tudorok (ejtsd Tyudorok) című sorozatban – Jonathan Rhys Meyers főszereplésében.

Amint az látszik az Angliában uralkodó VIII. Henrik királynak eredeti portréjából ítélve, sokkal nagyobb és terebélyesebb volt, mint a Tudorok című sorozatban alakított mása.

Kleopátra, az Asterix & Obelix: a Kleopátra küldetés című filmből – Monica Bellucci főszereplésében.

Szerelmi viszonyt folytatott Caius Iulius Caesarral, megragadta és megszilárdította hatalmát a trónon, és a Caesar elleni merénylet után alkalmazkodott a megváltozott erőviszonyokhoz és feleségül ment Marcus Antoniushoz. Sokan azt gondolták emiatt, hogy szép királynő volt. Ám Kleopátra alacsony volt, és egyáltalán nem volt olyan vonzó. Ironikus módon csak Vivien Leigh, Sophia Loren, Elizabeth Taylor és Monica Bellucci miatt gondolták meseszépnek az uralkodónőt.

Most Popular

Recent Comments