HomeInterestingMilyen az ideális nő? A romlott világ elvárásai miatt elfelejtjük, hogy milyen...

Milyen az ideális nő? A romlott világ elvárásai miatt elfelejtjük, hogy milyen is egy igazi nő!

Egy litván fotográfus, Neringa Rekašiute, olyan projektbe fogott bele, ami bemutatja a valódi női szépséget.

Neringa, mikor még hallgató volt az egyetemen, ahol fotográfusi tanulmányait folytatta, észrevette, hogy nagy probléma van a női szépségideálokkal a médiában és arra a következtetésre jutott, hogy a nők folyamatosan arra törekszenek, hogy ezeknek az ideáloknak megfeleljenek, pedig nem kellene, hiszen minden nő egyedi és különleges! A nagy kérdés az, hogy valóban létezik-e ideális szépség? Neringa úgy véli, hogy a média rosszul ábrázolja és állítja be a női test szépségeit. Ugyanis ők nem a nők személyiségére utaznak, hanem a külső megjelenésre, hogy minél vonzóbbak legyenek a férfiaknak. Mintha csak egy egyszerű tárgy lenne!

Neringa szerint ez negatív hatással van a társadalomra, aminek következtében a nők többsége elégedetlen a tulajdon testével, és így számos probléma alakul ki, beleértve a pszichológiai problémákat is. Milyen is pontosan az ideális nő?

Három nő – a fotós Neringa Rekashyute, egy litván színésznő és televíziós műsorvezető, valamint egy PR-szakember úgy döntött, hogy tiltakoznak a tökéletesnek beállított női megjelenés ellen, amit a média bemutat. Létrehoztak egy szociális projektet, mely a „We.Women” nevet kapta.

A projekt célja, hogy ösztönözze a nőket arra, hogy elfogadják és szeressék saját testüket. Ahogy a projekt alapítói kifejtették, a nőknek elsősorban meg kell érteniük, hogy milyenek is valójában ők maguk, illetve, hogy elfogadják testük „belső és külső tökéletlenségeit”.

Tizenkét bátor nő vett részt a „Mi nők” projektben. ” Úgy döntöttek, hogy nemcsak kitárják önmagukat a világnak, hanem elmondják saját történetüket kamera előtt, méghozzá fehérneműben.

A projektben részt vett összes nő rendelkezik fájdalmas tapasztalattal a megjelenése miatt. A legtöbb nőt nagyon zavarja, ha túl molett, vagy, ha épp túl vékony.

A fotózáson részt vett tizenkét nő sokkal nagyobb problémával küzdött, mint a testükkel való elégedetlenségük. Az egyik résztvevő anorexiában szenved, a másik bulimiában, a harmadik pedig albinizmusban. Néhány nő súlyos depresszióval küzdött és az egyik résztvevőnél emlőrákot diagnosztizáltak az orvosok.

„Ez a projekt megmutatta nekünk, milyen komoly problémákkal küzdenek a nők társadalmunkban,” – mondja Neringa.

A nők, akik megpróbálják tartani a médiában bemutatott külsőt, azokat többnyire jobban elfogadják, de állandó nyomás alatt lesznek.

A tökéletes megjelenésre való törekvés ahhoz vezet, hogy a nők állandóan elégedetlenek lesznek saját testükkel, ez pedig azt jelenti, hogy minimálisra redukálódik az önbecsülésük. Ezért olyan fontos, hogy ezekről a problémákról beszéljünk, és igazi női testeket mutassunk be – mondták a projekt szervezői.

„A magazinokban mindig ideálisnak beállított nők jelennek meg. Valójában ezek csak olyan fotók, amelyeket a Photoshop segítségével feljavítottak és korrigáltak – mondja az egyik szervező. „A mi történetünk, tökéletlen megjelenésünkről, sebhelyeinkről szól, ami teljesen valódi.”

A litván színésznő kihangsúlyozta, hogy „nemcsak test és megjelenés vagyunk, hanem szív és lélek is, ami sokkal fontosabb, mint bármilyen külső tényező.”

Miután közzétették a „Mi Nők” projekt leírását a Facebookon, hogy mit szeretnének elérni ezzel a mozgalommal, litván nők ezrei írtak a szervezőknek, hogy szeretnének részt venni benne.

Az egyik fő szervező elolvasta az összes történetet, és 12 nőt választott ki, akiket meghívtak a „Mi Nők” projektbe.

„Ez az egész mozgalom megtisztulás volt a résztvevők számára és inspiráció minden egyes nő számára. Továbbra is kommunikálunk, támogatjuk és tanácsot adunk egymásnak. Úgy érezzük, hogy ezzel egy erős kapcsolat alakult ki közöttünk „- mondja Neringa.

Most Popular

Recent Comments