HomeInterestingHa gyorsan szeretnéd elvégezni a házimunkát ezeket a trükköket mindenképpen látnod kell.

Ha gyorsan szeretnéd elvégezni a házimunkát ezeket a trükköket mindenképpen látnod kell.

A takarításnak a gondolatától is feláll a szőr az ember hátán. A sok munka miatt nem mindig marad idő a ház vagy lakás takarítására. Néhány nap alatt, otthonunk képes egy hatalmas csatamezővé válni. Az egész heti fárasztó munka után, hétvégén mindenki szeretné kipihenni magát otthon, nem pedig újabb robotmunkát végezni. Ám ez egy olyan tevékenység, amit sajnos ha tetszik ha nem el kell végezni. Ha nem szeretsz sok időt elpazarolni ezzel, akkor biztos örülni fogsz ezeknek a kis trükköknek, amivel gyorsabban el tudod végezni a házimunkát.

 

Használj zoknit a reluxa tisztításához
Akinek reluxája van, tudja mennyire nehéz letakarítani és tisztán tartani. A portörlő nem fér be a rések közé és nagyobb kárt csinálunk, mint hasznot. Legegyszerűbben, használt zokni segítségével tudod letörölni róla a porcicákat. Csak húzd a kezedre lyukas vagy páratlan zoknidat és mehet a menet.

Alufóliával könnyebb a súrolás.
Mindenki tudja, hogy az odaégett, rászáradt ételmaradékot, milyen nehéz lesúrolni az edények aljáról. Önts mosogatószert az edénybe ,tépj egy kevés alufóliát, gyűrd össze, csinálj belőle labdát és kezdheted is mosni.

Rézből készült tárgyainkra tegyünk ketchupot
Ahhoz, hogy a sárgaréz újra visszanyerje eredeti fényét nem kell mást tenni csak egy kis ketchupot nyomni a felületére. Használj szivacsot és körkörös mozdulatokkal dörzsöld bele a szószt.  ha végeztél töröld le a maradékot és öblítsd el. Ha szükséges használj hozzá sót.

Szódabikarbóna és ecet, hogy tiszta legyen az ablak
Gyakran látjuk, hogy ablakok kis hézagaiba por valamint piszok került, a szódabikarbóna és az ecet segítségünkre lehet. Hagyd állni 10-15 percig, fogkefével ki tudod szedni az összegyűjtött koszt. Majd szalvétával, papírtörlővel töröld le a felületet.

Papírtörlő és ecet és a WC már tiszta is
Készíts elő mindent ami a tisztításhoz kell. Néhány papírtörlőt áztass ecetbe és helyezd a tisztítandó területre, perem alá is mehet. Hagyd néhány órán keresztül, had tudja kifejteni a hatását. Ha elértük a kívánt hatást, távolítsd el a papírt és öblítsd le a WC csészét.

Csapok tisztításához használj fogkrémet
Ahhoz, hogy a csapok újra ragyogjanak nem kell mást tenni, csak fogkrémet kenni rájuk. Egy szivacs segítségével jól dörzsöld át a felületét.

Gumikesztyű az állati szőr eltávolításához
A gumikesztyű anyaga vonzza magához a koszt és a szőrt, ezért alkalmas arra, hogy kedvencünk elhullajtott szőrét összeszedjük.

Borotvazselé rozsdamentes acél tisztításhoz
A csapok valamint a rozsdamentes acélból készült tárgyakat könnyen és egyszerűen lehet tisztán tartani. Dörzsölj borotvazselét az eszközre majd egy laza mozdulattal töröld szárazra.

Dió a karcolások eltűntetésére
A fából készült bútorokon elkerülhetetlenek a kisebb karcolások, ezért ezek elhalványítására alkalmas a dió vagy a brazil dió, mivel természetes olajokat tartalmaznak így nem tesznek kárt a drága bútorokban. Ennek a módszernek a segítségével a karcolások nem lesznek annyira feltűnőek.

Egy kis alkohol és a készülékek újra ragyoknak
Legyen szó vízforralóról vagy kenyérpirítóról, bármiről aminek a felülete rozsdamentes acélból van, ha vizes vagy zsíros kézzel érnek hozzá az nyomot hagy. Semmi mást nem kell tenni csak alkoholt mondjuk vodkát önteni egy kendőre és tisztára törölni ezeket az eszközöket.

Tálcák, tartók, dobozok hogy a fiók renszerezéséhez
Annak érdekében, hogy mindent megtaláljunk a fiókban egy kis rendszerre van szükség. Vegyél néhány dobozkát, tálcát, tartót és helyezd bele kellékeidet tetszés szerint. Ezáltal csökken annak az esélye, hogy eltűnnek kedvenc dolgaid, és olyan gyakran sem kell rendet tenni.

Szekrények és ajtók belsejére rekeszek heylezése
Ezekre a területekre kihelyezett rekeszek, zsebek sok helyet takaríthatnak meg. Vásárolhatsz horgokat és tartókat ennek elkészítéséhez, de most már kész formában is meg lehet vásárolni ezeket a praktikus darabokat.

Függőleges rendezés
A fiókban tárolt törülközőket és ruhákat függőlegesen, sorokba rendezve célszerű rendezni. Ez a legegyszerűbb módja, hogy megtaláld amit keresel.

Ágyneműhuzat
A már kivasalt ágyneműhuzatokat szépen összehajtva egymásra helyezve tegyük olyan szekrénybe, ami közel van a takarókhoz és párnákhoz, így ha vendég érkezik nem kell keresni ezeket, mert minden megtalálható lesz egy helyen, felsorakozva.

Irattartópapucs jó tároló eszköznek tűnik
Az irattartó nem csak fontos dokumentumok tárolására célszerű, hanem a ház bármely területén jól fel lehet használni.

Annak érdekében, hogy a WC kefék ne maradjanak vizesen, rakjuk a WC ülőke és a csésze közé, és hagyjuk lecsöpögni majd megszáradni.

Most Popular

Recent Comments