HomeInterestingJelenleg Ő a világ legcsúnyább nője - Pedig régen csodaszép volt. Nézd...

Jelenleg Ő a világ legcsúnyább nője – Pedig régen csodaszép volt. Nézd meg a képeit és olvasd el a történetét!

Mindenki tudja, hogy a szépség egy nagyon szubjektív dolog. Ennek ez a típus, annak meg az a típus jön be jobban és ez így is van rendjén. Vannak emberek, akik genetikailag szépek, melynek köszönhetően indulhatnak mindenféle szépségversenyen, ám akadnak olyanok is, akik nem büszkélkedhetnek finom vonásokkal. Ám az, hogy nem úgy néznek ki, mint a szupermodellek nem jelenti azt, hogy kevesebbet is érnek. Az élet viszont annyira kiszámíthatatlan, hogy akár egy meseszép nőből is lehet csúnyácska asszony. Történetünk Mary Ann Bevan-ről szól, aki megkapta a világ legrondább nője címet.

Élettörténete azonban nem itt kezdődik. Mary Ann 1874-ben született és ifjú leányként olyan életet élt, amilyen az összes munkásosztálybelinek volt. Ápolóként dolgozott egy helyi kórházban. Nem tartozott a legeslegszebbek közé, de nem is volt csúnya. Sok beteg szerette mert kedves volt és bájos. Akkoriban egy nő akkor szakadt ki a munkából, ha valaki elvette feleségül. 1903-ban egy Thomas Bevan nevű férfi vette nőül, akitől 4 gyermeke is született.

Innentől fogva a gyereknevelés és a háztartásvezetés volt az ő munkája. Tizenegy évvel az esküvőjük után, férje hirtelen körülmények közt meghalt így vissza kellett mennie dolgozni, de emellett a nyakába szakadt a gyerekek gondozása és a ház fenntartása is.

Mary Ann Bevan fiatal korában rendes, de vonzó nő volt. Volt férje, gyermekei és állandó munkahelye a kórházban. Sajnos, amikor megbetegedett, élete drámai módon megváltozott. Megjelenése miatt elvesztette ápolói munkáját. Családja megmentése érdekében részt vett a „világ legrondább nője” megalázó versenyén. És megnyerte ezt a versenyt.

Amikor 32 éves volt egyik napról a másikra akromegália betegséggel diagnosztizálták, ami voltaképpen egy agyalapimirigy által okozott ritka endokrin betegség. Tumor és növekedési hormon kezd el fejlődni és termelődni a szervezetben, ami a láb, a kéz, az állkapocs, a nyelv és az orr megnagyobbodását, túlzott izzadást, a fogak közötti rések kiszélesedését, csontfájdalmat és az arcvonások megvastagodását eredményezi.

A progresszív betegség következtében Bevan megjelenése drasztikusan megváltozott. Ennek következtében nemcsak a kollégái, hanem a páciensei is csúfolni kezdték. 40 évesen furcsa megjelenése miatt elvesztette a munkáját és ezzel megszűnt a család anyagi forrása is. Annak érdekében, hogy ételt tudjon tenni az asztalra kénytelen volt részt venni egy megalázó versenyen, melynek keretein belül a világ legcsúnyább nőjét választották meg.

Mary Ann megnyerte a versenyt és 50 fontot kapott. Furcsa megjelenése miatt felfigyeltek rá, így cirkuszokban vidámparkokban alkalmazták látványosságként.

Sokáig az amerikai „The World of Wonders Showban” szerepelt, és csak egyszer tért vissza Európába, mikor 1925-ben Párizsban újabb látványosságként debütált egy kiállításon. 59 éves volt mikor örök álomra hajtotta fejét, ám előtte megkérte gyermekeit, hogy Angliában helyezzék örök nyugalomra.

A kép csak illusztráció

Szerintünk senki sem érdemli meg, hogy a világ legcsúnyább emberének titulálják!

Most Popular

Recent Comments