HomeInterestingÍme az illuzionisták leghíresebb trükkjei, melyekről végre lerántjuk a leplet

Íme az illuzionisták leghíresebb trükkjei, melyekről végre lerántjuk a leplet

Az emberek gyerekként még hisznek a bűvésztrükkökben és a csodákban, ám amikor felnőnek rájönnek, hogy minden, amit láttak csak puszta szemfényvesztés volt. Ma már nagyon sokan tudni szeretnék, hogy a leghíresebb bűvésztrükköket hogyan is csinálják az illuzionisták, ezért elkezdenek kutatni és információkat gyűjteni. Ma úgy döntöttünk, hogy elhozzuk nektek a nagy mesterek trükkjeit és lerántjuk róla a leplet.

Személyek keresztezése.

Az asszisztens beleáll a dobozba, melynek közepén van egy függöny. A bűvész a láda mögé sétál, majd előbújik a függöny mögül. A nézők azt látják, mintha a mágus átmászott volna az asszisztensén.

Hogyan lehetséges?

Az asszisztens úgy áll, hogy legyen elegendő hely az illuzionista számára.

A kocsi eltüntetése.

Néhány ember körülveszi az autót, akik egy ponyvát tesznek rá. Amikor viszont felemelik a nézők csak annyit látnak, hogy eltűnt a kocsi.

Hogyan lehetséges?

A jármű a színpad alatti részbe került, a ponyva pedig azért tartotta meg annak formáját, mert egy alig látható keret van belevarrva az anyagba.

Hal a palackban.

A bűvész miután megmutatja a közönségnek a teljesen átlagos és zárt palackot, egy kendőt helyez rá. Elmormolja a szokásos varázsigét és amikor leveszi az üvegről a kendőt a nézők egy halat látnak az edényben.

Hogyan lehetséges?

Az üvegnek a tetejében van egy csapóajtó, amit a vendégek egyáltalán nem látnak. Amikor a kendőt ráteszi a palackra, akkor meghúzza az ajtót, amin keresztül beleesik a halacska a vízbe.

Madzag előhúzása a szájból.

Ezt a trükköt Harry Houdini mutatta meg először a világnak. A nézők szeme láttára lenyelt egy zsinórt és 50 tűt, amit utána egy pohár vízzel le is öblített. Egyszer csak kinyitotta a száját és úgy húzta elő a madzagot, hogy arra az összes tű fel volt fűzve.

Hogyan lehetséges?

A bűvész valójában nem nyelte le a tűket, hanem amikor a pohár vizet megitta, utána az üres pohárba visszaköpte őket. Ezután egyetlen mozdulattal felragasztotta arcára azt a tekercs cérnát, amire a tűk egyesével fel voltak fűzve. Ezt követően úgy fordult a színpadon, hogy a nézők ne lássák, honnan jönnek igazából a tűk.

Varázs szék.

Az illuzionista egy széken ül, majd az asszisztense egyszer csak fogja magát és kiveszi alóla. A közönség viszont látja, hogy a mágusnak a szeme se rebben, ugyanolyan nyugodtan ül.

Hogyan lehetséges?

A bűvész nadrágjában van egy speciális szerkezet, ami ha megfelelően van rögzítve, akkor megfelelő alátámasztást biztosít úgy, hogy nem veszíti el az egyensúlyát.

Kiszabadulás a kényszerzubbonyból.

A bűvészre ráadják a kényszerzubbonyt, és jó szorosan megkötik. Néhány perc múlva viszont könnyedén kiszabadul belőle. Ezt úgy szokták érdekesebbé tenni, hogy az illuzionistát a bokájánál fogva fellógatják és fejjel lefelé kell neki kiszabadulnia.

Hogyan lehetséges?

Amikor a mágusra ráadják a zubbonyt a karjukat a mellkasuk előtt megfeszítik és vesznek egy mély levegőt. Mikor azt kifújják elegendő helyük lesz ahhoz, hogy könnyebben mozogjanak. Houdini egyszer kificamította a vállát, hogy ki tudjon szabadulni belőle.

Fej a kézben.

A nézőtéren ülők annyit látnak, hogy, amikor a bűvész tüsszent, akkor a feje beleesik a kezébe.

Hogyan lehetséges?

A bűvész kabátjába egy különleges háromszög van elrejtve, ami két botból és egy vállfából áll, így amikor tüsszent, akkor a két bot segítségével kitolja a kabátot, ezért tűnk úgy, mintha leesett volna a feje.

Most Popular

Recent Comments