HomeInterestingÍgy változtatja meg az életed a "Szeretlek" szó gyakori használata

Így változtatja meg az életed a „Szeretlek” szó gyakori használata

Egy felmérés szerint a 2-5 éve párkapcsolatban élő párok több mint fele mondja azt mindennap a párjának, hogy „szeretlek”. Ám amint a kapcsolat eléri a 10. évet ennek használata 33%-ra csökken az idő múlásával pedig eltűnik. Ennek számos oka lehet, de könnyű a visszájára fordítani. A „szeretlek” szó gyakori használata nemcsak a másik felet, hanem téged is boldoggá tesz, ha látod kedvesed szája mosolyra húzódik. A mai posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elmondjuk hogyan befolyásolja ez a szó a te lelkiállapotodat illetve a szeretteidét.

1, A kapcsolat kivirágzik

Az emberek közti kötelék egy önmagában létező dolog, mely még a születés előtt létrejön. A szeretet kinyilvánításával képesek vagyunk megmutatni, hogy mennyire fontos nekünk a másik. Persze nemcsak a párkapcsolaton belül kell kimutatni a szeretetet, hanem családon belül is.

Lisa Arango pszichológus szerint a „szeretlek” szó használata úgy hat az emberi kapcsolatokra, mint az oxigén a tüdőre és az agyra. Azt is hozzátette, ha valaki gyakran használja ezt a szót, az szépen táplálja és életben tartja a kapcsolatot a másik féllel, sőt minimális erőfeszítéssel mérhetetlen nyereséget szerez.

2, A biztonság és gondoskodás forrásává válik

Bosszantó lehet, mikor a számodra fontos személy más emberhez fordul a problémáival. Tudat alatt igazából mindenki azt szeretné, ha a hozzá legközelebb álló illetőnek szüksége lenne rá. A szeretet kifejezése azt is mutatja, hogy a lehető legjobbat akarod a másik számára.

Arango szerint a „szeretlek” szó használata elegendő ahhoz, hogy a közeli hozzátartozók, barátok, testvérek…stb érezzék, hogy fontosak számodra. Elmondása alapján amit az emberek valóban keresnek az az érzelmi jelenlét.

3, Még egészségügyi előnyöket is élvezhet

A szeretet nyilvánítás közvetlen hatással van a lelkiállapotra és a jólétre. Kory Floyd az emberi kommunikációra szakosodott professzor szerint a szerelem és a szeretet bármilyen formájú kifejezése jótékony hatással van az egészségre. Képzeld csak el, hogy egy szörnyű napon vagy túl a munkahelyeden és hazamész a kedvesedhez, aki a szeretetével megnyugtat.

Floyd úgy gondolja: „Lehet, hogy a szeretet semmit nem változtat meg, ami szörnyű pillanatokat okozott a napodban, de mindent megváltoztathat benned, amit épp érzel. Minden stressz, bánat, szomorúság egyszerre pereg le rólad.”

A professzor azt mondja, amikor szerelmet és szeretetet érzünk, kapunk, akkor a szervezetükben oxitocin hormon szabadul fel, mely segít leküzdeni a stresszt. Az oxitocin testre gyakorolt ​​hatása pedig nyugtatólag hat.

4, Boldogabb leszel a mindennapi életében

Nem is olyan régen csináltak egy olyan kísérletet, ahol az embereket két csoportra osztották. Az egyiket arra kérték, hogy maguknak vásároljanak, a másikat pedig arra, hogy szeretteiknek. Eme kutatásnak az volt a célja, hogy feltárja az emberek eltérő módon érzik-e magukat, mikor magukra illetve szerettükre költenek. Az eredmények azt mutatták, hogy azok az emberek, akik szeretteiknek vásároltak boldogabbak voltak, mint azok, akik magukra költöttek. Ez ugyanúgy igaz a nem anyagi gesztusokra is.

A pszichológusok úgy gondolják, hogy az érzések kimutatása boldogabbá teszi az embereket, még akkor is, ha te vagy az, aki kimutatod mások felé. Gondolj csak bele mennyire jó érzés mikor valakinek bókolsz és látod, hogy mosolyra húzódik a szája. Ez az érzés akkor válik erősebbé ha olyannak mondod, akit valóban szeretsz.

5, Soha nem fogod megbánni, ha ezt mondod

Az élet tele van meglepetésekkel, de sajnos nem mindig pozitívakkal. Nem szeretnénk elrontani a kedved, ám soha nem lehet tudni, mit tartogat a holnap, vagy mikor tudod utoljára azt mondani, hogy „szeretlek”. Eme szó kiejtése nem igényel sok erőfeszítést, de ha nem mondod ki, akkor bánni fogod. Tehát jobb, ha elmondod a szeretteidnek, hogy mit érzel irántuk.

Te milyen gyakran mondod a szeretteidnek, hogy „szeretlek”?

Most Popular

Recent Comments