HomeInterestingEz történik az agyadban, mikor legelőször találkozol egy idegen emberrel!

Ez történik az agyadban, mikor legelőször találkozol egy idegen emberrel!

Azokkal az emberekkel, akikkel először találkozunk, agyunk képes előre jelezni, hogy bízhatunk-e bennük avagy sem, még mielőtt elkezdenénk beszélgetni az illetővel. Ez általában, kevesebb, mint egy másodperc alatt történik meg. Ez az első benyomás, amit később nagyon nehéz megváltoztatni.

Mi bemutatjuk, mi zajlik az emberi agyban a legelső másodpercben, mikor egy idegennel találkozunk. Jegyezd meg ezeket az információkat és mindig tartsd szem előtt, mikor egy ismeretlen emberrel találkozol, mert ez segíthet abban, hogy kevesebb rossz emberrel vedd körül magad.

Bízhatnak benned az emberek?

Az agyunknak elegendő 0,1 másodperc, hogy megállapítsa, érdemes-e valakiben bízni, vagy sem. A Princeton Egyetem tudósai rájöttek néhány érdekes dologra, de, hogy ez bizonyosságot nyerjen szokatlan kísérletet végeztek. Az első csoportnak csak 1 másodpercük volt arra, hogy megnézzék az idegen emberek fotóit, míg a másik csoportnak korlátlan idejük volt, hogy tanulmányozhassák őket.

A következtetés egyszerű: az agy képes eldönteni egy tized másodperc alatt, hogy lehet e bízni az emberben vagy sem, anélkül, hogy beszélnénk vele.

Mennyire vagy megközelíthető?

Elég kellemetlen híreink vannak a tetoválás szerelmeseinek. A texasi egyetem posztgraduális pszichológusa, Lisa Oakes arra a következtetésre jutott, hogy a tetoválással rendelkező nőket megközelíthetőbbnek és gyakori partnernek tartják. Azonban a tetovált férfiakat már másképp érzékelik.

Íme a kutatási eredményeket kommentáló Kayla Hylton: „Véleményem szerint a tetoválás nagyon nagy elkötelezettség. Ha képesek vagyunk elkötelezni magunkat arra, hogy valamit egész hátralévő életünkben viseljünk, akkor nem látok problémát abban, hogy valaki más felé is hasonlóan elköteleződjünk.”

Mennyire hajlasz vezetői pozíció felé?

A kopasz férfiak örülhetnek, hiszen olyan erős akaratú személyiségként látják őket, akik vezető képességekkel rendelkeznek, és képesek kezelni az embereket és környezetüket. A Pennsylvani Egyetem kutatói ezt egy kísérlet során állapították meg, ahol kopasz és hajjal rendelkező emberek fotóit mutatták meg egy önkéntes csoportnak. A résztvevők közül sokan a kopasz emberekre mondták inkább, hogy vezető beosztásban dolgoznak.

Mennyire vagy sikeres?

Ha sikeres ember benyomását akarod kelteni, viselj olyan öltözetet, ami tökéletesen illeszkedik a testedhez. A legjobb megoldás az egyénileg szabott öltöny. A környezetedben élő emberek észrevesznek olyan részleteket, mint a megfelelő és pontos szabású valamint kényelmes megjelenésű öltözet.

Meglepő módon a nőket, akik rövid szoknyákat és mély kivágású blúzokat hordanak, alacsonyabb státuszba sorolták, mint azokat a hölgyeket, akik követik a dress-kódot, és konzervatívabb ruhát viselnek.

Milyen magabiztos vagy?

A kézfogás segít abban, hogy az emberek megfelelő következtetéseket vonjanak le rólad. A pszichológusok szerint a jó kézfogás nagyon erős, nem túl hosszú vagy gyors, miközben az „ellenfeled” szemébe nézel.

Erős, tenyérfogó kézfogás az agresszió jele, az uralom iránti vágy, és arra utal, hogy egy veszélyes versenytárs vagy. A túl gyenge kézfogás pedig azt jelzi, hogy nem érdekel a kommunikáció, valamint gyenge jellemmel rendelkezel.

Mennyire vagy lelkiismeretes?

A cipő ápoltsága és állapota hatással lehet mind a karrierre, mind a személyiségre. Sydney Raw egy modell ügynökség igazgatója, Faith Agugu azt mondja: „Ha találkozom valakivel és látom, hogy piszkos és ápolatlan a cipője, akkor tudom, hogy nem fog működni a munka.” Ha egy ember nem tiszteli és gondozza a saját cipőjét, miért működne velem együtt? Megfigyelem a lehetséges üzleti partnerek cipőit a találkozókon, mert ez segít eldönteni, hogy folytassák-e velük az üzleti tevékenységeket, vagy sem. ”

A cipők sokat tudnak mondani korunkról, társadalmi helyzetünkről, jövedelmi helyzetünkről, sőt az érzelmi stabilitásunkról is.

Milyen vállalkozó szellemű vagy?

Az emberek nem csak a megjelenésed nézik, hanem a mozgásod módját is. A Durham Egyetem kutatói kísérletet végeztek, ahol a diákok olyan videókat néztek, amin csak az egyén által megtett út volt az egyetlen dolog, amit látni lehetett, és megkérték őket, hogy azonosítsák be milyen személyes vonások jellemzik az illetőt.

Azok a személyek, akik lassabb és nehezebb sétálással rendelkeztek és folyamatosan lefelé tekintgettek, óvatosnak és félénknek tartották őket. Azok, akiknek döcögős, szaggatott járásuk volt, ideges személyiségűnek tartották. Ha valaki pedig le akarta nyűgözni a többi embert, egyenes háttal, széles vállakkal és magabiztosan járt.

Most Popular

Recent Comments