HomeInterestingEz a pofon egyszerű módszer, ami segít a memóriád fejlesztésében.

Ez a pofon egyszerű módszer, ami segít a memóriád fejlesztésében.

Tanulmányok kimutatták, ha az ember nem edzi rendszeresen az agyát, később memória problémák jelentkezhetnek. Ezzel az egyszerű módszerrel, bárhol és bármikor  használhatsz, hogy tornáztasd kicsit az agyadat. A probléma valószínű a túl sok mobiltelefon használat, mert az emberek unalmukban csak görgetik és görgetik a közösségi oldalakat.

Hogyan működik?

Nagyon egyszerű. Minden este, mielőtt elaludnál, emlékezz vissza mindenre, ami aznap történt veled olyan részletességgel, amennyire csak lehetséges. A legapróbb részletekre is,  mint például, hányszor fújtad ki az orrod vagy hányszor voltál WC-n. De nagyon lelkiismeretesnek kell lenned.

Hol kezdjem?

Kezdj a reggellel. Mit láttál meg először, amikor felébredtél? Folytasd az emlékezést szépen lassan. Ki volt az első, akinek a munkahelyeden vagy iskolában köszöntél. Először nehéz lesz fenntartani a következetességet, mert a gondolatok néha kihagynak. De idővel egyre jobb és jobb leszel.

Az első napon meg fogsz lepődni mert nagyon kevés dologra fogsz emlékezni. De ne aggódj. A 3. nap után észreveszed a fejlődést. Az agyad megpróbálja előhívni a pillanatokat a fejedből, ezzel kiküszöbölve a memorizálással kapcsolatos problémákat.

Hogyan használta a Püthagorasz vagy, ahogy többen ismerik (Pitagorasz) ezt a módszert?
Pitagoras és tanítványai ezt a technikát reggel használták, nem pedig este. De a modern világban sokkal kényelmesebb és hatékonyabb, ha az emlékeket az álomhoz közeli állapotban hozod elő.

Az embereknek már nincs elég ideje reggel, ezért nem tudnának megfelelően koncentrálni.
Másodszor pedig az ilyen agyi munka meglehetősen nehéz, ez megoldja az álmatlansággal küzdők problémáját is.

Melyek az előnyei?

Sokkal könnyebben fogsz tudni megjegyezni például nevet, telefonszámot….stb.
Kevesebb lesz annak az esélye, hogy valakinek nem fogsz emlékezni a nevére közvetlenül a bemutatkozás után. Az agy sokkal gyorsabban reprodukálja az információ fragmentumait.
Vége az álmatlan éjszakáknak. Ezzel a tornával az agyon sokkal fogsz majd elaludni.
Ami a legfontosabb. Gondol át az ütemterveidet, mert világossá válik, mi kedvező és mi  káros rád nézve. A memória javítása érdekében elkezded értékelni az életedet és a pillanatoknak élni.

2 percig nézd a képen látható szavakat. Ezután csukd be az ablakot, és írj le emlékezetből annyi szót, amennyit csak tudsz. Ha kevesebb, mint 15 szót írtál le, az edzés hasznos lesz számodra. Ha többet, akkor is, mert a fejlődés jó dolog, hiszen “A jó pap is holtig tanul.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments