HomeInterestingEz a 4 tipp bemutatja, hogyan nyerd meg mindig a Kő-Papír-Olló játékot

Ez a 4 tipp bemutatja, hogyan nyerd meg mindig a Kő-Papír-Olló játékot

Sokan azt gondolnák, hogy a kő-papír-olló játék az általános iskolákból származik, ahol a gyerekek arról döntöttek, hogy ki nyomja meg a gombot a népszerű Tamagotchin. Az igazság azonban az, hogy eme játék a 18. századból származik, ugyanis a legelső feljegyzések ez időből származnak.

Többen is abban a hiszemben vannak, hogy eme játék csak és kizárólag a szerencsén alapszik. Ez valójában nem igaz mert léteznek olyan jellegű taktikák, amikkel az esélyeket nagyon is meg lehet növelni.

Kanae Shibashi könyvet is írt a lehetséges taktikákról, amikkel az emberek képesek lehetnek megnyerni a játékot. A kő papír olló világegyesülete elmélete szerint nagyban befolyásolja a játék kimenetelét az, hogy az ellenfél mennyire ismeri a játékot. Amennyiben csak találomra választ a három lehetőség közül, akkor voltaképpen te vagy helyzeti előnyben. Most azonban lássuk, hogy milyen taktikával nyerhetsz a kő-papír-ollóban.

1, A legeslegfontosabb az első kör.

Amennyiben egy olyan fiú az ellenfeled, aki nem igazán szokott ezzel a játékkal játszani, mindig nyiss papírral, mert a fiúk nagy része első körben mindig követ választ.

Ha lány az ellenfeled, akkor kővel kezd a kört, mert a lányok java része mindig ollóval indít.

Amennyiben az első kört valamilyen oknál fogva mégis elvesztetted, nem szabad kétségbeesned, mert van további két köröd arra, hogy megnyerd a partit. Fontos, hogy a második körben sose mutasd azt, amit az elsőben választottál!

2, A második kör menete.

Amennyiben egy kezdő játékos megnyeri az első kört, a másodikban ugyanazt választja, amit az elsőben. Ebből kifolyólag, ha az ellenfeled követ mutatott az első körben, akkor a biztos nyerés érdekében papírt kell mutatnod.

3, A kezek tartása.

Célszerű odafigyelni az ellenfél kezére, mivel nagyon információt árul el, ahogyan tartja azt. Amennyiben a hüvelykujját a többi ujja közé szorítja, nagy a valószínűsége, hogy követ fog mutatni. Ha hetyke, laza tartásúnak látod, akkor az annak a jele, hogy papírt akar majd mutatni, ha a mutató valamint a középső ujj van lazán, akkor bizony ollót fog mutatni.

4, Egyéb taktikák.

Ha mindenképpen te akarsz győzni, akkor nagy figyelmet kell fordítanod az ellenfeled mimikáira, arcvonásaira, jeleire… stb. Az ideges emberek legtöbbször követ mutatnak, tehát ha látod az ellenfeleden a stressz jeleit, akkor célszerű neked papírral válaszolni.

Amennyiben fogalmad sincs arról, hogy mi legyen a következő lépésed mindenképp mutass papírt. Statisztikai adatok alapján a legtöbbet mutatott kézjel a kő és a legkevesebbet választott pedig az olló.

Ha szeretnéd ezeket a taktikákat megtanulni, akkor célszerű nagyon sokat gyakorolni, és az itt leírtakat alkalmazni.

Te mennyire vagy jó a kő-papír-olló játékban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments