HomeCelebrityEmlékeztek még Tónira a Barátok köztből? Így néz ki napjainkban!

Emlékeztek még Tónira a Barátok köztből? Így néz ki napjainkban!

Dósa Mátyás, 1987 május 20-án született Kolozsváron, Erdélyben. Szülei elváltak, mikor még kisgyermek volt. Legelső szerepe a Hello Dolly volt, ahol Hernádi Judit kisinasaként szerepelhetett. Majd ezután két éven keresztül játszott a Muzsika hangja című musicalben, mint Kurt. Amikor betöltötte 10. életévét megválasztották Nyilas Misi szerepére, a Légy jó mindhalálig-ból, majd bekerült egy csodálatos, családias csapatba. Már gyerekként rajongott a József Attila Színházért, az ottani légkörért, a felnőtt színészekre pedig példaképként tekintett.

Nagy fordulat volt az életében, mikor beválogatták a Barátok közt című magyar sorozatba.

Matyit 2003-ban választották ki, hogy személyesítse meg Egresi Antalt, aki Berényi Miklós és Balogh Nóra adoptált gyermeke lett. Ekkor mindössze csak 16 esztendős volt, ám a sorozatba négy és fél éven át szerepelt. De mivel hiányzott neki a valódi színpadi élet, ezért kiírták a sorozatból. A forgatókönyv szerint, Tóni egy autóbalesetben vesztette életét.

2007-ben csatlakozott a szolnoki Szigligeti Színház társulatához, jelenleg is ott tevékenykedik, ám emellett tagja a Karinthy Színháznak is, és a Veres 1 Színházban is néha napján feltűnik.

A szolnoki Szigligeti Színház előadásában játszotta el A Rómeó és Júliából Rómeót, ekkor szerettek egymásba a Júliát Molnár Nikolettel.Ő személyesítette meg Ottót a Bánk Bán című előadásban, Ferdinándot az Ármány és szerelemben nevű színdarabban és Trofimovot a Cseresznyéskertben. Ezen kívül természetesen sok más színdarabban is megmutatta tehetségét.

2012-ben a kecskeméti Vándorfesztiválon elnyerte a „Legígéretesebb fiatal színész” díjat, majd két évre rá, a Príma közönségdíjasok körében köszönthették.

Így néz Egresi Antal, azaz Dósa Mátyás napjainkban:

Mátyás Dósa (@matthewdosa) által megosztott bejegyzés,

Szolnokon, sikerül a Rádió 1 sikeres műsorvezetőjével, Balázzsal csinálnia egy képet.

Mátyás Dósa (@matthewdosa) által megosztott bejegyzés,

Egy nyaralás folyamán készült, kép. (Itt egy kicsit mintha megemberesedett volna)

Mátyás Dósa (@matthewdosa) által megosztott bejegyzés,

Egy díjátadó után készült kép.

Mátyás Dósa (@matthewdosa) által megosztott bejegyzés,

Most Popular

Recent Comments