HomeInterestingElképesztően szembetűnő hibák a történelmi filmek során, amiket még a legnagyobb rajongók...

Elképesztően szembetűnő hibák a történelmi filmek során, amiket még a legnagyobb rajongók sem szúrtak ki!

Azok az emberek, akik rendszeresen néznek filmet, sőt egy filmet képesek többször is megnézni, olyan hibákat szúrhatnak ki a filmekben, ami fölött a legtöbb ember elsiklik. Egy éles szemű rajongó egyből kiszúrja, hogy milyen hibák láthatóak egy-egy történelmi filmben. Cikkünk azoknak szól, akik egyáltalán nem képesek észrevenni ezeket a bakikat. Valójában nincs is rá szükség, hiszen azért van az internet, hogy ezekre mind választ adjon.

Elhoztunk nektek néhány történelmi filmet, amiben hatalmas hibákat követtek el a készítők.

Halálsoron, 1999.

A film 1935-ben Louisianában játszódik. A filmben minden halálos ítéletet elektromos székben hajtanak végre. Louisianában azonban az elektromos szék 1941-től volt jelen.

Kódjátszma, 2014.

Ez a film egy angol matematikusról szól, Alan Turingról, aki fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy feltörje az Enigma kódját. Valójában Gordon Welchman, egy matematikus volt, akit nem is említenek meg a filmben.

Az utolsó szamuráj, 2003.

A filmben, az amerikai zászlón 48 csillag látható, ami azért nem lehetséges, mert a film 1876-ban játszódik, és a 48 csillaggal ellátott zászló csak 1912-től létezett.

Apollo 13, 1995.

Úgy tűnik, hogy mindent jól elmond a film, Thomas Kenneth Mattingly életével kapcsolatban, kivéve azt, hogy ő nem vett részt az Apollo 13 küldetésében, egy betegség miatt. A fenti képen látható az igazi Ken Mattingly, de a filmben Gary Sinise játssza Ken-t. (középen látható)

A rettenthetetlen, 1995.

Ebben a filmben, Skóciában sokan viseltek skót szoknyát. Ám ez a ruha sokkal később jelent meg, mint amikor a film játszódik. Továbbá, ők nem festették ki az arcukat kék festékkel vagy bármilyen másik színnel.

Trója, 2004.

Ez a film tele van hibákkal, az érmék, amiket a holttestek szemére tettek, akkoriban nem is léteztek, ahogy a napernyők sem.

Karib-tenger kalózai, 2003 – 2017.

A Karib-tenger kalózai filmek az 1740-es években játszódtak. Ám azokban az időkben gondok voltak a gyümölcstermésekkel. De láthatjuk, ahogy a Granny Smith nevű alma szerepel a filmben, bár azok 1868-ig nem léteztek, és az édes banán is csak 1836-ban jelent meg először.

Titanic, 1997.

Amikor Jack megpróbálja megakadályozni Rose merényletét maga ellen a film elején, elmondja neki, hogy egyszer Wisconsinban a Wissota tó partjain halászott. De valójában ez a mesterséges tó csak 1917-ben, azaz 6 évvel a Titanic elsüllyedése után keletkezett.

JFK – A nyitott dosszié, 1991.

Ez a film JFK halálával kapcsolatos összeesküvés-elméletekről szól. David Ferrie- t régóta vádolják azzal, hogy ő ontotta ki az elnök életét. A film egyik jelenetében a Fontainebleau szállodában vallomást tesz, hogy nem vett részt az elnök elleni merényletben.

Gladiátor, 2000.

A Gladiátor filmben láthatod, hogy az ókori rómaiak gázpalackkal hajtják a szekereket. Ám akkoriban nem is volt még gáz.

Marie Antoinette, 2005.

Nagyon szembetűnő hibát találhatsz, Sofia Coppola által rendezett életrajzi filmben, ami a francia királynő Marie Antoinette életéről szól. Akkoriban még nem volt divat a magas szárú tornacipő.

Most Popular

Recent Comments