HomeInterestingEgy tanulmány szerint az utazás boldogabbá tesz minket, mint a házasság

Egy tanulmány szerint az utazás boldogabbá tesz minket, mint a házasság

Mindegy, hogy hátizsákkal utazol és motelekben, kempingekben vagy egy luxus szállodában szállsz meg, mert minden utazási élmény pozitívan befolyásolja az egészséget. Ezzel jelentős endorfin szabadul fel, ami boldogsággal tölt el. Néhány ember számára az utazás és a nyaralás sokkal nagyobb örömöt és boldogságot okoz mint az élet más fontos eseményei, például a házasság vagy a gyermekáldás. A Booking.com által végzett kutatás eredményei szerint, az embereknek annyira fontos az utazás, hogy annak a listának a tetején szerepel, amely az élet legnagyobb boldogságait foglalja magába.

1, Az utazás azonnal boldogsággal tölti el az embert.

A megfelelő eredmények elérése érdekében a Booking.com 17 000 embert kérdezett meg, 17 országból. Szerettek volna egy átfogóbb képet kapni az utazásokkal kapcsolatban. A válaszadók egyöntetűen megerősítették, hogy nagyon kevés dolog tudja helyettesíteni a vakációt. Az emberek 77%-a mondta azt, hogy akkor megy nyaralni, ha szükség van egy kis hangulatváltozásra.

2, Az utazás sokkal jobban boldogít, mint bármi más.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az emberek a nyaralást és az utazást tartják a legnagyobb boldogságforrásnak. A válaszadók 49%-a állította azt, hogy a nyaralás megtervezése sokkal boldogabb élmény volt, mint az esküvőjük.

A megkérdezettek csaknem fele jelentette ki, hogy a partnerrel való randizás nem okoz annyi örömöt és boldogságot, 45%-uk pedig azt állította, hogy az elkötelezettség nem adott akkora érzelmi löketet, mint az utazás.

3, A vásárlás sem nyújt annyi örömöt.

Arra is fény derült, hogy az emberek jobban értékelik az új tapasztalatok megszerzését, mint sok anyagi dolog birtoklását. A válaszadók 70%-a mondta, hogy a vakáció elégedettséggel tölti el, amely sokkal hosszabb ideig kitart, mint bizonyos a dolgok megvásárlásából származó boldogság.

Úgy tűnik, hogy az emberek készek feláldozni kényelmüket azért, hogy új utazási élményekkel gazdagodjanak. A válaszadók 56%-a inkább nyaralni megy, minthogy új ruhát vagy eszközt vásároljon magának, 48%-uk pedig hajlandó elhalasztani otthonuk felújítását a nyaralás érdekében.

4, Még a nyaralás tervezése is javítja a kedélyállapotot.

Meglepő módon a válaszadók 72%-ának elegendő csupán egy nyaralás tervezésének megkezdése, hogy boldogabb legyen. 80% izgatottabbnak érzi magát, amikor csak egy egyszerű térképet néz és kiválaszt egy helyet, ahova el szeretne menni.

10 válaszadó közül 6 érzelmi fellendülést érez, amikor elolvassa a szálloda-értékeléseket és elképzeli, hogy ott nyaral. A válaszadók fele azt állította, hogy a ruhavásárlás és a nyaralás az egyik legnagyobb hangulatfokozó a világon!

Te mit tudnál hozzáfűzni a tanulmányhoz? Téged is boldogsággal tölt el a nyaralás gondolata?

Most Popular

Recent Comments