HomeInterestingEgy fotós, aki megörökítette a gazdik és a házi állataik közti búcsú...

Egy fotós, aki megörökítette a gazdik és a házi állataik közti búcsú pillanatot. Szívbemarkoló képek következnek

Ross Taylor már 20 éve fotográfusként dolgozik a Colorado Boulderi Egyetemen. A férfi olyan pillanatokat kap lencsevégre a mostani projektjében, ami a gazdik és háziállataik utolsó együtt töltött perceit mutatja be. A férfi azért készít ilyen képeket, mert azt reméli, hogy így könnyebben kialakul másokban az egymás iránt érzett empátia. A „Last Moments” nevű projektje azonban nagyon szomorúra sikeredett.

Ezek a képek őszinte érzelmeket ábrázolnak emberek és házi kedvencük között, ami még egy laikus embernek is szembetűnő. Taylor úgy gondolja ezek a fotók segítenek abban, hogy az emberek megértsék, hogy az ilyen nehéz pillanatokban nincsenek egyedül.

A gazdiknak sokszor meg kell hozniuk azt a nehéz döntést, hogy hagyják kutyájukat tovább szenvedni, vagy mihamarabb az örök kutyamezőkre küldik őket, ahol már csak a csend és a béke veszi őket körül.

A fotós azt is elárulta, hogy tiszteli azokat az állatorvosokat, akik nap, mint nap ezen mennek át. Valószínű nekik sem lehet könnyű elaltatni egy állatot. Az utolsó pillanatban a család minden tagja egytől-egyig elsírja magát, hisze örök búcsút kell venniük egy négy lábon járó családtagtól.

„A szívem abban a pillanatban tört össze, mikor láttam egy nőt, aki hangosan kiabált miután kutyája elhunyt. A karjaiba vette és simogatta a kis buksiját. Ez a pillanat nagyon mélyen érintett és akkor döntöttem el, hogy az ilyen mélyreható és őszinte érzelmeket dokumentálni kell.”

Az is nagy hatással volt rá, mikor egyik barátjának szomorú döntést kellett hoznia. A kis kedvence elaltatása mellett döntött, de nem egy klinikán, hanem otthon a játékai, holmijai között és persze a gazdája karjaiban. Ez volt életének egyik legnehezebb döntése, de segíteni akart az állaton.

Taylor ezt követően jobban beleásta magát a témába, majd több szervezettel is felvette a kapcsolatot, akikkel később el is kezdett dolgozni. De nem csak a szervezetek engedélye kellett ahhoz, hogy ilyen képeket készítsen, hanem a gazdiké is. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy ezek az emberek is megengedték neki, hogy ott legyen a legszomorúbb pillanatukban.

A projekt kezdete óta eltelt idő alatt egyre többen keresték fel Taylort, elmesélték neki, hogy milyen helyzetben vannak, egy két email meg is érintette őt. A fotós örült neki, hogy egyre többen szavaztak neki bizalmat.

Taylor azt reméli, hogy soha nem lesz olyanban része, hogy a gazdik azt mondják, ez csak egy kutya vagy macska volt és majd lesz másik. A fájdalmat és a bánatot meg kell élni, ez együtt jár a gyásszal.

David Thompson ezeket mondta utoljára legjobb barátjának Spartan-nak: Mi lesz velem nélküled? Te vagy a legjobb barátom és az első társam. Felesége Marie és David otthonukban nézték végig, ahogy szeretett barátjuk elmegy.

Darcy Jones kutyájánál Ali-nél rákot diagnosztizáltak. Dr. Loren Gassler állatorvos elmondta, hogyan érdemes eltölteni ezt a fennmaradó időt.

A jobb oldali Jennifer Hoch utolsó puszit ad macskájának Shadow-nak. A cicánál szintén rákot diagnosztizáltak az orvosok, ami teljesen lesokkolta Jennifer-t. Egyik barátja ott volt vele, aki azt mondta, hogy sose hagyná, hogy Jennifer egyedül menjen át ezen a nehéz időszakon. A gazdi utolsó szavai Shadow-hoz: „Te vagy az én angyalom.”

Julia Rubio-t nagyon megviseli, hogy kutyája perceken belül eltávozik. Mielőtt a doktornő beadta volna neki az injekciót, Julia azt mantrázta, hogy ő utálja ezt a pillanatot. Amikor már letette a kutya a fejét, a nő azt mondta neki, hogy „Szeretlek, minden rendben lesz”

Vanessa Gangadyal-ból és párja összeborulnak mikor látják, hogy Ally nevű kutyusuknak, nincs már sok hátra és hamarosan itt fogja hagyni őket.

Kiara Manrique óriási sírásban és kiabálásban tört ki, miután kutyusa Sparky eltávozott az örök kutyamezőkre. A lány mondta, hogy próbált mindent megtenni azét, hogy megmentse kutyája életét, de mind hiába volt.

Olesya Lykovi megkérdezte Dr. Dani McVety-től, hogy „Elment?” A doktornő bólintott és annyit felelt „Most már szárnyai vannak.”

Wendy Lehr sírásban tört ki, mert utoljára ölelhette meg kutyáját Mimosa-t.

Ezek mind szomorú történetek. A kutyás emberek biztosan tudják, hogy ezek a gazdik miken mentek keresztül.

Most Popular

Recent Comments