HomeInterestingAz energiaital szívleállást okozhat! Érdekes tények derültek ki egy orvosi kutatásból

Az energiaital szívleállást okozhat! Érdekes tények derültek ki egy orvosi kutatásból

Szinte mindenki tudja, hogy az energia italok alapvetően nem egészségesek. Azonban még mindig rengetegen isznak energia italokat. Most hoztunk nektek pár érdekes tényt, amit érdemes neked is tudod.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

fakty o żywności (@fakty_o_zywnosci) által megosztott bejegyzés,

A világ számos kutatóintézete végzett már kísérleteket, hogy az energia italnak milyen hatásai vannak az emberekre. Szinte minden kutatóintézet megállapította, hogy ritmuszavart, magas vérnyomást is okozhat, ritka esetekben pedig akár szívleállást is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

inż. omc. Szymon F. Szewczuk (@rurek_ofc) által megosztott bejegyzés,

2018-ban egy Angliai egyetem 2025 ember részvételével készített egy vizsgálatot. Az alanyok 12 és 24 év közöttiek voltak, azaz fiatal és életerős emberek. A résztvevők 55%-a tapasztalt negatív reakciót az energia ital elfogyasztása után. A résztvevők egynegyedénél tapasztaltak szívritmuskavart, 18%-uk panaszkodott fejfájásra, és 5%-uk hányingert vagy hasmenést tapasztalt. Kérjük vedd figyelembe, hogy a részvevők nagyon fiatalok voltak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

P͡͡͡͡͡͡A͡͡͡͡͡T͡͡͡͡R͡͡͡Y͡͡K͡ (@insanenrgy) által megosztott bejegyzés,

Az orvosok úgy vélik, a negatív hatások a sok koffein, taurin és a cukor együttes hatása.

Egy másik érdekes adat is kiderült a vizsgálat során. Fél liter energia ital ivása, hormonális stresszt okozhat. A norepinefin (hormon) szint a vizsgált résztvevőknél több mint a kétszeresére nőtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Spring Energy Drink# (@spring_energy_drink) által megosztott bejegyzés,

A vizsgált személyes elmondták, hogy az energia ivás után csak egy rövid pillanatig éreztek plusz erőt, utána fáradtabbak lettek mint előtte. Érdemes megfontolni, hogy mennyire jó az energia ital. Oszd meg a cikket te is, ha van olyan ismerősöd, aki szokott energia italt inni.

Most Popular

Recent Comments