HomeInterestingAndy Vajna 75 évesen elhunyt. Nyugodjon békében!

Andy Vajna 75 évesen elhunyt. Nyugodjon békében!

Andy Vajna az ismert hollywoodi producer, filmstúdió tulajdonos és az InterCom Zrt. elnöke életének 75. évében távozott az élők sorából.

Állítások szerint az ikonikus filmiparos beteg volt, amit már a vége felé közeledve szervezete sem bírt tovább elviselni. Nem csak külföldön de Magyarországon is hatalmas sikereket ért el, hiszen rengeteg film az ő vezetésével lett készítve.

Andy és családja 1956-ban költöztek el Magyarországról, ekkor még csak 12 éves volt. Sikerült Kaliforniában letelepedniük, de első körben nem a filmezés felé vette az irányt, ugyanis volt már parókakészítő, fodrász, majd később kezdett csak el a film és a filmkészítés iránt érdeklődni.

Mozi működtetésével valamint filmek forgalmazásával kezdett el foglalkozni és annyira bejött neki ez a pálya, hogy úgy döntött, ebben szeretne elhelyezkedni.

Céljai között volt, hogy céget alapít és 1976-ban Mario Kassarral karöltve lehetősége is volt arra, hogy létrehozza Carolco Pictures vállalatát. A cég olyan ikonikus filmeket gyártott, mint a Rambo, Terminátor és még sorolhatnánk.

Őszinte részvétünket kívánjuk az egész családnak, mert egy remek ember távozott a filmiparból és a világról.

Most Popular

Recent Comments