HomeInteresting9 titok, amit a manikűrösök nem osztanak meg a vendégekkel

9 titok, amit a manikűrösök nem osztanak meg a vendégekkel

Minden szakmának megvannak a saját titkai, és nem minden szakember siet, hogy felfedje őket a hétköznapi emberek számára. Viszont van mikor ez nemcsak a szépséget, hanem az egészséget is befolyásolja. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy megtudd miket is hallgatnak el a szakemberek a hétköznapi vendégek elől. (Tisztelet a kivételnek!!)

1, Ha „karvajos” a körmöd akkor ragaszkodj a forma kijavításához

Vannak szakemberek, akik túl lusták kijavítani és átformázni a túlságosan is konyult körmöket. Ilyenkor általában csak géllakkal lefedik és kész.

Viszont vannak olyan körmösök, akik azonnal kijavítják ezt, mert egy az, hogy nem szép, kettő pedig extra terhelés kerül a szabad szélekre, ez pedig töréshez vezethet. Ha legközelebb mész és ilyen a körmöd mindenképp ragaszkodj a köröm korrigálásához.

2, Ne törődj bele, ha sima lakkal akarj lekenni a körmöd

Néhány ember számára ellenjavallt a körmök géllakkal való megerősítése, ezért csak sima lakkot vihetnek fel a körmükre, ennek okai lehetnek a sérülések, az ujjak szerkezeti jellemzői vagy egyszerűen az életkor. Néhány körmös legalábbis ezt mondja, csak azért, mert a géllakkok drágábbak.

A vendégek viszont nem mindig örülnek ennek a manikűrnek, mert a lakk nem annyira tartós és ha lekopik akkor nem szép.

Ha viszont a szakember körültekintően és alaposan jár el ennek felvitele során, akkor akár egy hónapig is viselhető, sőt valódi műalkotásokat is készíthetnek vele.

3, Ne kérj vastag bevonatot

A szakemberek gyakran mondják egymásnak, hogy vannak olyan vendégeik, akik vastagabbra kérik a lakkokat, hogy tovább kitartsanak. Ez rossz ötlet, ha te is ilyen vendég vagy akkor most elmondjuk, hogy a köröm nem lehet vastagabb 1 mm-nél, sőt a túl vastag rétegek rontják az összképet.

4, Ne viselj egy színt túl sokáig

A körmösök szeretnek olyan képeket megosztani a közösségi oldalakon, amin több, mint 6 hetes köröm látható. Viszont a valóságban ez nem minden esetben jó döntés.

A növekedés során a műköröm egy bizonyos része elcsúszhat, sőt a terhelés sem oszlik el megfelelően ennek következtében pedig sérülések, repedések és leválások jelennek meg, melyek roncsolhatják a természetes körmöt.

A szakemberek azt javasolják, hogy egy körmöt legfeljebb két hétig viseljen a vendég.

5, Ne menj túl gyakran se manikűröshöz

Ha 3-4 naponta csináltatsz új manikűrt és ezzel egyidejűleg a kutikulát is visszavágod, (aminek egyébként alig volt ideje visszanőni), akkor durva, egyenetlen bőr jelenhet meg. A helyreállítás viszont sokkal nehezebb, mint egy normális, egészséges kutikula esetében.

Pontosan eme probléma elkerülése érdekében nem ajánlott túl sűrűn látogatni a körmöst.

6, Ha elégedetlen vagy a körömágy formájával, kérd meg, hogy nyújtson rajta

A modern manikűr technológiáknak köszönhetően ma már az olyan vendégek körmét is meg tudják csinálni, akik széles körmökkel vannak megáldva. Ehhez a szakember csiszol egy kicsit a bőrön és lekerekíti a formát, ha kell akkor pedig sablon segítségével hosszabbítja is.

Vess egy pillantást az ilyen eljárás valódi eredményére.

7, Ha a bőr nem reagál jól a manikűr szerszámra, kérd meg a körmöst, hogy cserélje ki

Sajnos sokan olyan esetekkel szembesülnek, amikor a kézbőr nem reagál jól egyes eszközökre. Ilyen helyzetekben két dolog jut a vendég eszébe, az egyik az, hogy allergiás, a másik pedig az, hogy nem csináltat több körmöt.

Szakértők szerint azonban nincs ilyen drasztikus lépésre szükség, időnként elég ha a fém tolót egyszerűen lecseréltetik narancsfa pálcára.

8, Ne takard el a körmödet, ha egyenetlen a szél

Abban az esetben nézhet így ki, ha trauma, égés érte, túl hosszú vagy már régi a réteg. Ilyen esetben nem szabad új réteget csináltatni rá.

A helyzet az, hogy ilyen esetekben a bőr és a köröm között egy olyan réteg alakul ki, ami meleg és nedves levegővel tele – ez pedig ideális környezetet teremt a gombák fejlődéséhez. Ha gélt vagy lakkot felviszel az ilyen körömre, az fokozza az üvegházhatást és növeli a fertőzés kockázatát.

9, Gondolkodj mielőtt halpedikűrt használsz

Szakemberek nem javasolják ezt az eljárást több ok miatt sem:

A halak könnyen terjeszthetnek különféle bőrbetegségeket és vírusokat;

A halaknak megvan a saját mikroflórája, amely nem teljesen ismert. Ezért nem világos, hogy a bőröd hogyan reagál rá;

Néhány szalon azzal takarít meg pénzt, hogy olcsóbb halfajokat vásárol a „Garra Rufa” hal helyett. Mivel ezeknek fogaik annak ezért leharapják a bőrt, mely mikrotraumát okoz.

Most Popular

Recent Comments