HomeInteresting9 testbeszéd típus, amit nagyon sok ember visszataszítónak tart!

9 testbeszéd típus, amit nagyon sok ember visszataszítónak tart!

A testbeszéd nagyon is fontos egy kommunikáció során. Különösen, ha az ellenkező nemmel beszélünk. A testbeszéd felkeltheti az emberek figyelmét, de akár el is idegeníthet egymástól titeket. Ezért kell figyelni a testedre és azokra pózokra, amiket beszélgetés közben folytatsz.

Fontoskodás.

Ha folyamatosan nyugtalankodsz, ez az idegesség és a kontroll képességek hiányát jelzi. Ezenkívül azt a benyomást kelti, hogy nincs időd semmire, és amikor először megpróbálod elhívni randira a kiszemelt embert azt fogja mondani, nincs ideje.

Hajhosszabbítás.

Ha folyamatosan tapogatod, simogatod a hajad, az ujjaid köré tekered a hajad, az meglehetősen zavaró lehet a másik félnek. De ettől a szokástól megszabadulni nem olyan egyszerű, ezért lágyabbá, természetessé, nyugodtabbá kell tenni a mozgásokat.

Védekező testtartás.

A keresztbe tett karok a legelső póz, amit nagyon gyorsan el kell felejteni. Még akkor is, ha nem tudsz mit kezdeni a lógó karjaiddal.

Csoszogás.

A testtartás sokat elárul rólad. Ezenkívül sok zavaró szokás keveredhet is. Általánosságban elmondható, hogy a női járásnak magabiztosnak, gyönyörűnek és kecsesebbnek kell lennie, csak így válhatsz vonzóvá az ellenkező nem számára.

Mosoly hiánya.

A komoly arckifejezések általában csökkentik azt a vágyat, hogy találkozzanak vagy beszéljenek veled. Emellett a mosoly bizalmat, nyitottságot és barátságot mutat.

Görnyedt hát.

Először is csúnya. Másodszor, a görnyedt hát gyakran jelzi, hogy az adott személy bizonytalan.

Szemkontaktus hiánya.

Ha emberekkel beszélsz, mindig tarts szemkontaktust. A pszichológusok úgy vélik, hogy hosszú szemkontaktusok sorozata az, ami legjobban elnyeri egy ember szimpátiáját. Szóval ezt vedd figyelembe mondjuk egy interjú alkalmával.

Mással foglalkozol beszélgetés közben.

Amikor a telefonodon irogatsz vagy Facebookozol, esetleg elbambulsz vagy másfele tekintgetsz, ez annak a jele lehet, hogy nem érdekel a beszélgetőpartnered illetve az, amit mond.

A gesztikuláció hiánya.

Nyugodtan használhatod a gesztikuláció jeleit egy beszélgetés során, hiszen az arckifejezéssel, a fej biccentéseivel az mutatod a partnerednek, hogy aktívan részt veszel a beszélgetésben és érdekel is, amit mond. Viszont túlzásba nem szabad ezt vinni, mert affektálásba csaphat át az egész, ami rontja a kellemes beszélgetés hangulatát.

Most Popular

Recent Comments