HomeInteresting9 sztereotípia Kínáról, amit eddig mindenki nagyon rosszul gondolt!

9 sztereotípia Kínáról, amit eddig mindenki nagyon rosszul gondolt!

Kína enyhén szólva elárasztotta az egész világot, most már minden országban fellelhetők ezek az emberek. Vannak olyan nyugati országbeli emberek, akik élnek- halnak a kínai kultúráért és az ott élő emberekért. Ám akik nem ekkora rajongók, csak bizonyos sztereotípiák alapján tudnak véleményt alkotni a kínai népről. Ezek az állítások nem mindig igazak, lehet, hogy van igazság alapjuk, de nem fedezik a teljes valóságot. Pontosan ezen oknál fogva készítettünk egy listát azokról a dolgokról, amiket rosszul gondoltunk a kínaiakról, de most lerántjuk a leplet az igazságról, ami mindenki számára meglepő lehet.

A kínaiak nem tudnak viselkedni.
Az illedelmes kínai embernek számos szokása van, ami a nyugati embereknél gyakran hiányzik. Például: a zsebkendőbe való orrfújás, vagy ha a barátod fizeti a vacsorát, nagyon durva, de egy udvarias kínai ember ezt soha nem hándálja fel. Ők először mindig másokra gondolnak.

Bizonyos sztereotípiák szerint a kínaiak macskákat és kutyákat is esznek. Igen ez valóban így van, viszont ezeknek az embereknek a száma nagyon alacsony. Többnyire csirkét és halat esznek.

A kínaiakat nem lehet egymástól megkülönböztetni.
Dehogynem! A malajziai és a szingapúri kínaiak pont annyira különböznek, mint az északi és déli kontinentális kínaiak. Az egész a környezeti szokásokról szól.

Minden kínai alacsony növésű.
A kis méretük az étrendjükhöz is kapcsolódhat, de az elmúlt 20 évben javultak ezek az értékek, és már egyre több magasabb kínai ember látható az utcákon.

A kínai áruk rossz minőségűek.
Természetesen sok olcsó kínai termék rossz minőségű, de ha megnézed az összes híres márka címkéjét, akkor a Made in China feliratot láthatod rajta. A minőséget a megrendelő, nem pedig a gyártó határozza meg.

Kína olcsó ország.
Hatalmas költséghiány van a nagyvárosok és a tartományok között: nagy apartmant bérelhetsz 200 dollárért Közép-Kínában, de 500 dollárért Sanghajban csak egy kisebbet fogsz találni. Az egyetlen dolog, ami valóban olcsóbb, az az étel.

A kínaiak csak rizst fogyasztanak.
Valójában a kínai konyha az egyik legváltozatosabb a világon – még a legkülönbözőbb zöldségek is sokkal nagyobbak itt, nem beszélve a főzés módjáról vagy a fűszerek választékáról. A kínai konyha végtelen listája a szezon és a régiótól függ.

Minden kínai ember kung fu mester.
A Kung Fu tényleg a kínai kultúra részévé vált: nincs egy olyan film vagy tévéműsor, amiben ne lenne, valamilyen kung fu harc. De nem mindenki gyakorolja ezt a harcművészetet.

Egy családban egy gyermek lehet.
Az egygyermekes szabály csak a nagyvárosokra vonatkozik. A tartományokban a szülőknek bírságot kell fizetniük, ha egy második gyermeket  regisztrálnak. Egyébként 2016. január 1-től kezdődően a kínaiaknak már szabad két gyermeket vállalni.

Most Popular

Recent Comments