HomeInteresting9 szépségipari találmány, amit a múltban rengetegen használtak, ám veszélyesek voltak.

9 szépségipari találmány, amit a múltban rengetegen használtak, ám veszélyesek voltak.

Az 1920-as és 50-es években számos szépség trend született. Akár frizuráról, ruházatról, vagy szépségipari találmányról beszélünk, szinte mindegyik a történelemben maradt. De nem mindenki tudja, hogy vannak olyan találmányok is, amelyek ártalmasak voltak az egészségre!

A szépség mikrométere

Ez a különleges eszköz azért jött létre, hogy segítsen a sminkművészeknek látni a modell minden aszimmetriáját, hibáját és egyenetlenségét. Ez a készülék sok fémcsavart igényelt és közel 325 módja volt a sisak beállításának a legjobb eredmény érdekében. Nem volt kényelmes, mivel túl erősen nyomta a modell fejét. Folyamatos használat után az egyének fejfájásra panaszkodtak.

Hajhullás

Ez a készülék tartós hullámokat generált azoknak a nőknek, akik hullámos hajat szerettek volna. Az első lépés, a kémiai szerek alkalmazása, majd a fodrász rátekeri a nő haját a forró hengerekre. Természetesen ez a folyamat hihetetlenül káros a hajnak, de abban az időben a nők megszállottan követték az új trendeket és az egészség gyakran a második helyre szorult.

Másnaposság elleni maszk.

Ez a maszk ami sok műanyag jégkocka tartóval van ellátva, arra szolgált, hogy frissítse a modellek arcát a divatbemutatók előtt. Később, az emberek is elkezdték használni, hogy frissen tartsák az arcukat. A jégkockák alkalmasak voltak a puffadás eltávolítására és a másnaposság kezelésére, ezért hívták „Hangover Heaven” -nek! Viszont tartósan nem lehetett használni, mert fagyást okozott.

Fiatalító sisak

A sisak belsejében csökkentett légnyomás volt, amely a vérkeringést serkentette. Azt gondolták, hogy az eljárás után a nők frissen fognak kinézni, a bőrük simább és fiatalosabb lesz. De nem mindenki tudta kipróbálni, mert a maszknak a mellékhatása hasonlított ahhoz az érzéshez, amikor repülővel nagyon magasra repülnek fel. A gyengébb nők elájultak volna benne.

Melegítő maszk

Ezt a maszkot, hő hatására történő, vérkeringés felgyorsításra találták fel, amivel a nők arca simább és egészségesebb lesz. Az elképzelése nem volt rossz, de a maszk nem volt biztonságos, mert sok lány maximális hőre állította, ami károsan hatott a bőrre és az egészségre egyaránt.

Gödröcske formáló

Azoknak a nőknek, akik gödröcskék nélkül születtek, Isabella Gilbert furcsa eszközt talált fel. Egy rugó volt, két gombbal, ami a megfelelő helyen nyomta a nő arcát. A feltaláló megígérte, hogy rendszeres viselés után természetes megjelenésű gödröcskék jelennek meg az arcukon. De nagyon kellemetlen volt rágás közben.

Orr-korrektor

A találmány azt ígérte a nőknek, hogy műtétek nélkül olyan orrot csinál, amilyet csak akarnak. Így a nagyobb orrok, vékonyabbak és egyenesebbek lesznek. A hatás természetesen átmeneti volt és a készülék megakadályozta a normális légzést.

Rádium krém

Tényleg rádiumot használtak egy női arckrémhez. Napjainkban mindenki tudja, hogy a rádium nagyon veszélyes, így számunkra az ötlet, hogy az arcunkra kenjük, meglehetősen szokatlan. A feltalálók azt ígérték, hogy ez a krém megfiatalítja az arcot, mert a rádium tisztítja, „mágikus módon”.

Fejbőr masszírozó

Ez az elektromos berendezés stimulálta a vérkeringést, így a haj gyorsabban nőtt, sőt úgy hitték, hogy megakadályozza a hajhullást. Nagyon jó kis ötlet volt, de kissé erősnek gondolták, hogy a nők nyilvánosan használják, úgyhogy inkább otthoni használatra javasolták, mert így kényelmesebb volt számukra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments