HomeInteresting9 kemény, de őszinte tény, ami rávilágít a való világra

9 kemény, de őszinte tény, ami rávilágít a való világra

Az emberi viselkedést jelentősen befolyásolják a társadalmi, valamint a biológiai gyökerek. Ennek alátámasztására létezik néhány elmélet, ami szerint gyakran hozunk olyan döntéseket, melynek egyáltalán nincs köze a tudatossághoz. Például hatalmas vagyonokat teszünk kockára olyan dolgokért, amire igazság szerint nincs szükségünk, csak a lelkünket nyugtatjuk vele. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szociális, illetve biológiai tényezőt, melyek nagymértékben hatnak a viselkedésünkre.

Az unszimpatikus embereket a magasságuk miatt erősebbnek látjuk, mint amilyenek a valóságban.

Tudósok állítása szerint az érzéki csalódást még őseinktől örököltük, mert ők ellenfeleiket a méreteik alapján ítélték meg, azaz a magasságot társították az erőhöz. A számunkra unszimpatikus emberekkel inkább elkerüljük a konfliktusokat, mert úgy érezzük, hogy nem tudnánk velük harcolni.

Sokkal jobban tudnak minket befolyásolni, mikor rosszkedvűek vagyunk.

Egy kísérlet keretein belül az önkénteseket három csoportra osztották, ahol az első csoport tagjait arra kérték, hogy egy boldog emléket idézzenek fel. A második csoport tagjait egy semleges érzés felelevenítésére kérték, míg a harmadik csoport embereit olyan emlékek visszaidézésére kérték, ami számukra kellemetlen, sőt megalázó volt. Ezt követően megkérték az alanyokat, hogy mondják el véleményüket a misztikus dolgokkal és a jóslatok hihetőségével kapcsolatban. Az eredmény kimutatta, hogy azok az emberek sokkal jobban hittek a misztikus dolgokban, akiknek megalázó emlékeket kellett felidézniük.

Igenis boldoggá teszi a pénz az embereket.

Tudósok úgy gondolják, hogy igenis meg lehet venni a boldogságot. Egy kutatás keretein belül arra a következtetésre jutottak, hogy a boldogság szempontjából fontos, hogy az embernek rengeteg pénze legyen, viszont az is kiderült, hogy minél több egy ember vagyona, annál elégedetlenebb.

A kevés pénzzel rendelkező emberek túlzásba viszik a költekezést.

A kevésbé tehetős emberek, azért fektetnek egy csomó pénzt bizonyos státuszszimbólumokba, például egy méregdrága kocsiba, hogy ezzel lélekben közelebb érezzék magukat a gazdagokhoz.

Ha valakinek a nézetei nem egyeznek a miénkkel, akkor azt teljes mértékben figyelmen kívül hagyjuk.

Az emberek általában mennek a saját fejük után, így még a logikus ellenérvek ellenére sem engednek egyéni véleményükből. Ha az adott illető érvei nem egyeznek az ő nézeteikkel, egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket.

Fiúgyermekek estén kevesebb esély van a válásra.

Ezt az állítást egy kutatás mutatta ki, amit a biológiai ösztönökhöz lehet kötni. Az erősebbik nemnek fontos, hogy legyen hatalma, vagyona és befolyása. A nők ezt teljes mértékben figyelembe veszik, mikor párt keresnek maguknak. Fiúgyermek születése esetén a férfinek minden vágya az, hogy utódja megörökölje mindezt. A vagyonosabb családok esetében pedig ez még fontosabb.

A dekoratív pároknak javarészt lánygyermekük születik.

Elméletek szerint a vagyonos családokba fiúk születnek, míg egy átlag kategóriás családba, ahol mind a két szülő szép és jóképű, ott lányok jönnek a világra. A gazdagoknak 65% esélyük van arra, hogy fiú örökösök kerülnek a családba. Természetesen ez csak elmélet így nincs kőbe vésve, hogy ez 100%-ban így van, hiszen Barack Obama-nak és Vlagyimir Putyinnak is lányai vannak.

Az önbizalom hiányos emberek hajlamosak rá, hogy megalázzanak másokat.

Minden ember, aki kötekedik, valamilyen problémás háttérrel rendelkezik. Általában azért csinálják ezt, hogy fölényeskedjenek nem létező hatalmukkal.

Az életkor nagyban befolyásolja a férfiak bűnözési hajlamát.

A férfiak a legtöbb törvényszegést tinédzserkorukban követik el. Majd ez a hajlam 20-40 éves kor között csökken és általában 40 éves kor felett eltűnik. Ezt a jelenséget hívják bűnelkövetői életkori görbének. Egy tudós szerint ez a görbe nagyban hasonlít a zsenik görbéjéhez, például zenészekéhez, írókéhoz és művészekéhez. Bill Gates régóta nem ért el újabb áttöréseket, ami azzal magyarázható, hogy a kreatív munka életkori szakasza a csúcspontjára ért.

Most Popular

Recent Comments