HomeInteresting9 cseles módszer, amit az éttermek alkalmaznak, hogy többet fogyassz a tervezettnél!

9 cseles módszer, amit az éttermek alkalmaznak, hogy többet fogyassz a tervezettnél!

Mindannyian szeretünk beülni valamilyen vendéglátó egységbe barátainkkal, vagy egy kávézóba kollégáinkkal, vagy csak egy finom vacsorát elfogyasztani párunkkal egy meghitt étteremben. Miután gondosan kiválasztottuk a helyet, ahova menni szeretnénk, kiválasztjuk az ételt, amit finomnak tartottunk, megkapjuk a számlát és a szívroham kerülget bennünket. Sajnos egyes éttermek, annyira drágák, amiket fel sem bírunk fogni. Összeszedtünk nektek egy listát, hogyan próbálnak meg az éttermek arra buzdítani, hogy többet egyél és igyál náluk.

Menütervezés

Az étlapokat úgy tervezték, hogy ne csak szépek legyenek, hanem nagyon hasznosak is az étterem számára. Olyan módon készülnek, hogy a külön kategóriába tartozó ételek összegét ne tudd összehasonlítani. Ezek egyszerűen az étlap különböző oldalain vannak.

Adagok.

Nagyon sok étlapnál lehet látni, hogy képpel próbálják illusztrálni az adott ételeket, amivel arra próbálják sarkallni az embert, hogy megrendelje. De arra nagyon kell figyelni, hogy ha fel van tüntetve, 300 g hús, akkor a tányéron is 300 grammnak kell lennie. Ha úgy gondolod, hogy az nem annyi, szólj a felszolgálónak, hogy problémáid akadtak.

Nincs pénznemre utaló jel.

Sok étterem nem tünteti fel a dollár vagy euró jeleket a menüben, mert ha pénzre gondolsz, figyelmen kívül hagyod a csábító ételeket.

Melléknevekkel képzett ételnevek.

Gyakran észrevesszük az étlapon, hogy egyes ételek úgy vannak elnevezve, hogy valamihez hasonlítják őket. Például: Rozmaringos hátszín steak fehérboros rizottóval, vagy Kakukkfüves szarvasragu pirosra sült burgonya tallérokkal. Ezeknek a képzőknek a segítségével a vendég, valamihez tudja társítani, milyen lehet az étel íze.

Márkanevek.

„Jack Daniel’s BB mártás.” „Coca-Cola koktél”. Ezek a nevek arra késztetik az embert, hogy elgonodolkodj ezek megvásárlásán, az a gondolat járja át a fejeteket, mivel szeretitek a Coca-Colat, ezért biztos, hogy az a koktél is finom lesz. Az éttermek márkaneveket használnak, hogy több ételt vagy italt adjanak el, vagy olyan ételeket ruháznak fel ilyen nevekkel, ami egyébként unalmasnak látszik.

Hideg környezet és világítás.

Tudományosan bebizonyosodott, hogy az emberek hajlamosak 20% -kal kevesebb ételt fogyasztani egy olyan környezetben, ahol gyenge fény és meleg hőmérséklet áll fenn. Egy étterem, amely több pénzt szeretne, be fog fektetni jobb világító és hőmérséklet szabályozó eszközökbe.

Több megrendelés.

A felszolgáló az italok ajánlásával kezd, majd ezután jöhetnek az ételek. Ezután többször el fog menni az asztalodnál, konkrétan ahányszor csak lehetséges, hogy egy bizonyos „nyomást” gyakoroljon rád a további rendelésre.

Kiemelt ajánlatok.

A kiemelt ajánlatok azért csábítóak, mert az emberek szeretik azt hinni, hogy ez valamilyen különleges specialitás, amit a hétköznapokban nem fogyaszthatnának. Így mindent megtesznek azért hogy megkóstolhassák a remek ételt.

Öltözék.

Az amerikai filmekben láttuk, hány felszolgáló visel kihívó ruhákat, ami a borravalóval van összhangban, illetve több vendéget tudnak becsábítani külsejükkel. Sajnos a pincérek nagyon alul vannak fizetve, és csak a borravalóktól várhatják a magasabb fizetést. Ám itt Magyarországon, senki sem fog több jattot kapni, hiszen itt szigorú szabályoknak kell megfelelni, ha az egyenruháról van szó. Itthon sötét nadrágot, vagy szoknyát, illetve sötét inget viselnek. A felszolgáló nem azért kapja a borravalót, ahogy kinéz, hanem ahogy viselkedik a vendégekkel.

Az étkezés költséges élmény lesz, ha beleesel ezekbe a kis csapdákba. A nagyobb események itt kivételt képeznek, hiszen egy évfordulónak meg kell adni a módját.

Most Popular

Recent Comments