HomeInteresting8 zseniális trükk, ami egy napon még megmentheti az életedet!

8 zseniális trükk, ami egy napon még megmentheti az életedet!

Tudom, hogy hajlamosak vagyunk elhinni, hogy velünk aztán nem történhet meg semmilyen baj, de azt jobb ha tudod, hogy ez egy hatalmas tévedés. Ezért most mutatunk 8 trükköt, ami nagyban növeli a biztonságodat!

Mindig legyen nálad kulcs, pénz és egy feltöltött telefon. Miért fontosak ezek? Egy szorult helyzetben nem fogunk sokra menni készpénz nélkül a legalapvetőbb dolgokért is fizetnünk kell! A kulcsunk azért kell, hogy bármikor hazamenekülhessünk. A telefon pedig azért, hogy bármikor tudjunk segítséget hívni magunknak vagy bármelyik embertársunknak. Mindig feltöltött telefonnal indulj el otthonról!

Mindig kérjél bocsánatot amikor összeütközöl valakivel az utcán még akkor is, ha nem te voltál a hibás! Miért fontos ez? Azért mert sohasem tudhatjuk, hogy éppen kibe botlottunk bele. Lehet az illető akár egy elmeháborodott sorozatgyilkos is akinek csak pont egy ilyen kis apróságra van szüksége ahhoz, hogy kiboruljon és akár az életünket is kioltsa. De lehet ez az ember akár egy részeg vagy drogos valaki is akit egy ilyen helyzet felhúz és kiszámíthatatlan, hogy mit fog cselekedni.

Mindig nézzél ki legalább három menekülőútvonalat! Bárhová is mész legyen az egy pláza, szórakozóhely vagy vasútállomás vagy bármi más mindig előre tervelj ki három menekülési útvonalat, mert ha megtörténik a baj akkor már nem lesz rá időd és kétségbeesetten fogsz rohangálni…

Mindig nézzed meg, hogy kik vesznek körül és aki egy kicsit is gyanúsnak tűnik azt próbáld meg minél messzebb elkerülni.

Ha repülőgépen ülsz mindig számold meg hány sor van a vészkijáratig. Ha bekövetkezne egy katasztrófa akkor a nagy füsttől még a vészkijárat feliratokat sem fogod látni, ha viszont tudod, hogy hány sorral van előtted akkor akár sötétben is ki tudod tapogatni.

Erősítsd a csuklódat, szorításodat. Rengeteg olyan szituáció akadhat egy katasztrófa során amikor valahol kapaszkodva kell magunkat megtartanunk és ha nem fogja bírni a kezünk akkor hamar a túlvilágon találhatjuk magunkat.

Mindig emeld fel a fejedet és lassan sétálj. Az emberek hajlamosak lehajtott fejjel és szapora léptekkel „menekülni” amikor megérzik a veszélyt. Azonban pont az ellenkezőjét kellene tenni ugyanis prédává válunk, mert a támadónk meg fogja érezni, hogy félünk és ezzel felbátorítjuk.

Hogyan meneküljünk meg egy vízbe zuhant autóból? Először is csatold ki a biztonsági övedet ha be van kapcsolva. Majd az ajtó kinyitása helyett tekerjük inkább le az ablakot, ha nem tudnánk letekerni akkor törjük ki akármilyen nehéz tárggyal. (Például a fejtámlával.) Perceink vannak csak elmenekülni ezért nincs időnk az ajtóval vacakolni, ami úgysem fog kinyílni a víz nyomása miatt.

Most Popular

Recent Comments