HomeInteresting8 tény a japánok életéről, melyek bosszantják mind a külföldieket, mind a...

8 tény a japánok életéről, melyek bosszantják mind a külföldieket, mind a helyi embereket

Sok cikket írtunk már Japánról a helyi lakosságról, szokásaikról, a nők nehéz életéről, valamint azokról, amik a külföldi turistákat teljesen lenyűgözi. Vannak azonban olyan dolgok a felkelő nap országában, ami nemcsak a külföldiek számára furcsa és bosszantó, hanem a helyiek számára is. Mai cikkünkben ezeket hoztuk el.

1, A szomszédok panaszt nyújthatnak be a főbérlőnek olyan emberek miatt, akik túl hangosak a házban.

Mivel a japánok elég „silány” anyagokat használnak a házak építésekor, ezért a falak nagyon vékonyak. Ennek következtében szinte mindent lehet hallani, ami a szomszédba történik. Ennek tükrében fontos, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön, hanem otthon is mérsékelt hanggal legyenek a lakók.

Egy blogger arról beszélt YouTube-on, hogy a szomszédai azért panaszkodtak rá, mert a lakásában túl hangosan csukta be a WC ajtót. Sajnos nem minden japán ember áll készen arra, hogy olyan halk életet éljen, mint egy macska, főleg nem a fiatalok, akik szeretnek bulizni és hangosan beszélgetni.

2, A konfliktusok személyes beszélgetéssel nem rendeződnek el

Az az igazság, hogy lehetetlen megoldani személyesen egy konfliktust ebben az országban. Egy brit állampolgár, aki egy ideig Japánban élt elmondta, hogy nem csak a lakás albérlőjének lehet panaszkodni, hanem levelet is lehet írni a főbérlőnek.

A főbérlő ezután szól az albérlőnek, hogy néhány szomszéd panaszkodik rá, ebben az esetben meg kell szüntetnie a zaj forrását.

3, Az apartmanokban nincs központi fűtés

Állítások szerint Japánban nincs központi fűtés, mert a házakat túlságosan is gyakran rongálja meg a földrengés így minden alkalommal újra kellene építeni az infrastruktúrát, ami túl drága lenne. A lakók ezért hősugárzókat és meleg takarókat, valamint a híres Kotatsu asztalokat használják.

4, A gyaru anyák aláássák a japán eszményeket

Azok a felnőtt nők, akiknek már van gyermeke, de emellett színes ruhákat, műszempillákat, hosszú körmöket, és feltűnő frizurát viselnek úgynevezett gyarunak hívnak. Ezeket az anyákat gyakran kritizálják azért, mert gyermekeiket bevonják tevékenységeikbe, így a fiatalok téves képet kapnak a természetes szépségről.

5, Sokan külföldi barátokat, párt választanak maguknak

A média állandóan arról beszél, hogy milyen nehéz egy japán emberrel összebarátkozni vagy kapcsolatot kiépíteni. Azonban van egy csoport, akiket „Gaijin vadászoknak” hívnak. Ők nagyon gyorsan képesek összebarátkozni és kapcsolatot létesíteni külföldi emberekkel.

Egy kanadai blogger azt mondja, hogy az első Japánban töltött utazása során az első barátai Gaijin vadászok voltak. Nagyon kedvesek voltak vele, de amikor megtanulta a japán nyelvet, nagyon meglepődött mikor úgy hivatkoztak rá, mint „ingyen tanárra” ezzel pedig nagyon megbántották.

Japánban nem szokás külföldieket meginvitálni az otthonukba ezért is utasítják vissza, ha valaki megkéri őket, hogy segítsenek neki egyik helyről a másikra költözni és bizony a Gaijin vadászok sem különbek tőlük.

6, Japánban minden ötödik ember megcsalja házastársát

Ebben az országban nagyon kevesen válnak el egymástól még akkor is, ha a házasságban komoly problémák merülnek fel. A nők attól tartanak, ha elválnak, rossz anyagi helyzetbe kerülnek, a férfiak pedig attól tartanak, hogy nem láthatják gyermekeiket, mert Japánban nincs közös felügyelet.

A japánok a házasságtörésről is máshogy gondolkodnak. Az ország bizonyos részein „kényszer” házasságok is vannak, ez az oka, hogy olyan magas a hűtlenség aránya. Statisztikai adatok szerint a nők 15,2%-a, míg a férfiak 20,5%-a csalja meg párját.

7, Japánban teljesen normális, ha a szerelmesek csak havonta 1-2 alkalommal találkoznak

A japán szerelmes párok nem látják egymást annyiszor, mint az Európában és az Egyesült Államokban élő fiatalok. Náluk teljesen normális, ha havi szinten csak néhányszor találkoznak egymással. Amikor nincsenek együtt, nem küldenek egymásnak üzenetet, se képet, se képeslapot, ám ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik egymást.

Ezen felül Japánban nincsenek olyan udvarlási szokások, mint Európában. Nem adnak a férfiak virágot vagy édességet a hölgyeknek, nem mennek étterembe randizni és így tovább. Sőt nem mutatják ki az érzelmeiket nyilvánosan. Az egyetlen, amit megtehetnek a kézfogás.

8, A bili használatáról szóló gyermekkönyvek nagyon népszerűek.

A japánok úgy vélik, hogy a WC-témát nem szabad kerülni, különösen a gyermekeknél. Először is, a hátsó ugyanolyan testrész, mint minden más, és a székletürítés normális emberi testi folyamat. A gyermekeknek tudniuk kell, hogyan kell jól csinálni.

Sok szülő vesz a gyermekének a bilire szokásról könyvet, amiben képek formájában mutatják be a használatot. A kicsik egyszerűen imádják.

Most Popular

Recent Comments