HomeInteresting8 ok, amiért a legtöbben félnek szerelmesek lenni

8 ok, amiért a legtöbben félnek szerelmesek lenni

A szerelem egy olyan dolog, amit mindenkinek meg kell tapasztalni élete során, ám sok buktatóval jár, mert az ember már az elején elkezd félni tőle, pedig még benne sincs a dologban. Sokan beszélnek arról milyen jó érzés találkozni egy különleges emberrel, milyen előnyei vannak, milyen jól érzik magukat vele… DE… vannak ennek hátrányai is. Olyan démonokkal kell megküzdeni, melyek valódi félelmet váltanak ki. Mai cikkünkben azokat az okokat szedtük össze, amiért a legtöbb ember fél szerelembe esni.

1, Nem tudod elképzelni, hogy életed végéig egy emberrel élj.

Bizonyára nehéz elképzelni, hogy életed hátralévő részét egyetlen emberrel éld le, főleg a mai világban, mikor annyi új lehetőség tárul eléd társadalmi szempontból. Egy tanulmány szerint a nyitott kapcsolatok ugyanolyan kielégítőek, mint a monogámok. Emellett nagyon sok szülő a válás mellett teszi le a voksát, így a gyerekekben nem egészen más kép alakul ki a tartós és komoly kapcsolatokról.

2, Félsz attól, hogy megismétled a múltbeli hibákat.

Nehéz átlépni az érzelmi nehézségeken főleg egy új partnerrel. Sokan vannak, akik annyira görcsösen próbálkoznak azzal, hogy ne kövessék el a múltbéli hibákat, hogy ezzel rontják el az új kapcsolatot. Elképzelhető, hogy az új partner nem fog minden hibát elnézni vagy kiküszöbölni, de rámutathat néhány érdekes dologra, aminek nem voltál eddig tudatában.

3, Inkább a magányt részesíted előnybe.

Ha introvertált személyiség vagy, akkor előfordul, hogy inkább a magányt részesíted előnyben, mint a párkapcsolati létet. Az emberekkel való “lógás”, főleg akkor ha nagy bandáról van szó, fárasztó lehet. A szerelem ennél is több energiát igényel, amiért gyakorlatilag minden egyes nap tenni kell. Viszont egy tanulmány szerint a legboldogabb introvertáltak azok, akik rákényszerítik magukat arra, hogy extrovertáltként viselkedjenek.

4, Láttad, hogy más párok kapcsolatai véget érnek és félsz attól, hogy ez veled is megtörténik.

Az emberek, az érdekek, a vágyak, a célok időről-időre változnak. Ha két fél vágyai és elképzelései nem egy úton haladnak, akkor lesz vége egy kapcsolatnak. Annak ellenére, hogy ezt láttad a családodnál, barátaidnál vagy a munkatársaidnál, attól még a szerelem egy csodálatos dolog, amit mindenkinek meg kell tapasztalni. Ha nem teszel a kapcsolatért, nem akarod, hogy működjön, akkor nem is fog. Lépj ki a komfortzónásból és próbálj meg élni.

5, Félsz attól, hogy elveszíted az irányítást.

A szerelem irracionális reakciókat és intenzív érzelmeket válthat ki. Ez abban az esetben lehet ijesztő, ha amúgy szeretsz mindent az ellenőrzésed alatt tartani. Viszont ezek az érzelmek segítenek megtudni ki is vagy valójában, főleg akkor, ha szembefordulsz velük és nem pedig elnyomod őket.

 

6, Nehéz megtalálni a megfelelő időpontot a randira.

Ha hiszed, ha nem a randizás is egy nagyon nehéz feladat, főleg, ha még félénk is vagy. A randi appok ezt még tovább nehezítették. A randevúk inkább vásárlás jellegű tevékenységekké váltak, melynek célja a potenciális partner választási lehetőségeinek szélesítése. Ahelyett, hogy elmennének és szemtől szembe kezdeményeznének beszélgetést inkább felmennek ezekre az oldalakra.

7, Félsz attól, hogy elveszíted saját magad.

Nagyon sok időbe telik mire a saját identitásodat felépíted és abban otthonosan tudsz mozogni. Valószínűleg sok bizonytalansággal, múltbéli hibával kellett megküzdened, hogy most ott tarthass ahol vagy. Nyilvánvaló, hogy egy kapcsolat megváltoztat mindent, sőt téged is, és amit eddig szerettél magadban, később már nem fogod. A legnagyobb félelmet az jelenti számodra, ha saját magadat elveszíted a kapcsolat miatt.

8, Félsz attól, hogy mások elítélnek a kapcsolatod miatt.

Fárasztó lehet folyamatosan győzködni a körülötted lévőket arról, hogy helyesen döntöttél a kapcsolatot illetően. A barátok és a család tagjai gyakran máshogy vélekednek erről, mert törődnek veled. Amit a barátok és rokonok gondolnak, határozottan jó betekintést nyújthatnak a kapcsolat szempontjából, ám ez nem helyettesítheti azt, amit valójában gondolsz vagy érzel.

Egyetértesz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments