HomeInteresting8 módja annak, hogy megtudd, járkál e valaki a lakásodban!

8 módja annak, hogy megtudd, járkál e valaki a lakásodban!

Idén a japán rendőrség letartóztatott egy fiatal férfit, aki fél évig egy magántulajdonban lévő ház második emeletén élt. A 90 éves háziasszony egyszerűen nem vette észre a bérlőt, úgy, hogy szegény férfi nem is rejtőzött el előle, mert még cipőjét is a küszöbön hagyta. Az idős nő szomszédjára, a fia talált rá. Ez természetesen ritkán fordul elő, de ha nincs otthon a tulajdonos, egyszerűen csak bemennek a házba és ott laknak egy ideig. Ez általában a hosszú ünnepek alkalmával fordul elő.

Hoztunk pár ötletet, hogy megtudd járkál e nem kívánatos vendég a felségterületeden.

Madzag az ajtó elé.

Az egyik legegyszerűbb mód, ha egy vékony, észrevehetetlen zsineget teszel közvetlenül az ajtód elé. Amikor az ajtó kinyílik, a szál elszakad és a padlón marad. Ne felejtsd el, hogy a ház elhagyásakor nagyon óvatosnak kell lenned, különben meghiúsíthatod a saját kis tervedet. Természetesen ez a módszer csak akkor működik, ha az ajtó a szoba fele nyílik.

Egy pohár gyöngy.

Ha a bejárati ajtó elé gyöngyökkel teli poharat helyezünk ki, akkor elkerülhetetlenül felborul az ajtó kinyitásakor. Természetesen a ház ajtajának nyitva kell lennie. Valószínűleg a nem kívánatos vendég megpróbálja összegyűjteni a gyöngyöket, így előzetesen meg kell számolni őket, mert nem valószínű, hogy mindegyiket megtalálja.

Craker a szőnyeg alá.

Egy másik „klasszikus” módja annak, hogy megtudd járt e valaki a házadban. Tegyél egy kevés crakert az ajtószőnyeg alá. Aki eljön hozzátok, össze fogja törni a crakert, úgy, hogy semmit sem fog belőle észrevenni.

Készíts mindenről fotót.

A modern technológia nagyban leegyszerűsíti a titkos látogatók nyomon követését. Ha például gyanítod, hogy valaki turkál a holmijaid között, készíts képet mindenről, mielőtt elmész otthonról, ha hazamész ellenőrizd a képeket.

Hangfelvétel.

Ma sok lakásban és házban van egy egyszerű okostelefon, amit semmi másra nem használnak csak a hangfelvételre. Egyszerűen telepítse az alkalmazást, ami csak hangokat rögzít, és rejtsd el valahova. Természetesen ez a módszer csak akkor működik, ha rövid időre mész el otthonról, mert az alkalmazás több órás folyamatos működés után valószínűleg le fog merülni.

Színtelen festék.

Résnyire nyisd ki az ajtót, és kend be az ajtó kilincsét egy színtelen festékkel. Mivel nyitva hagytad az ajtót, könnyen ki tudsz menni a szobából, lakásból, házból. Mivel a váratlan vendég erre nem számít, biztos, hogy ugyanúgy fogja megfogni a kilincset, ahogy a többi hagyományos ajtón. A kéz lenyomatot UV fény alatt lehet megnézni.

Egy pohár víz.

Csak annyit kell tenned, hogy hagysz egy pohár vizet az ajtó előtt. Ha valaki kinyitja az ajtót fel fogja borítani a poharat és a vizet beszívja a szőnyeg, ami az ajtó előtt van. Néhány órával később a szőnyeg valószínűleg megszárad, ezért ezt a módszert akkor kell alkalmazni, ha rövid időre távozol otthonról.

Videofelvétel.

Ha nem tudsz rejtett kamerát telepíteni a lakásba, akkor a rendszeres videomegjelenítőnek köszönhetően online még mindig megtudhatod, hogy van e nem kívánatos vendéged. Csak rejtsd el a kamerát a folyosón.

 

Most Popular

Recent Comments