HomeInteresting8 kérdés a királyi családról, ami nagymértékben foglalkoztatja a világot!

8 kérdés a királyi családról, ami nagymértékben foglalkoztatja a világot!

Az egész világ a brit királyi családot követi, majdnem úgy, ahogy a Hollywoodi csillagokat vagy híres sportolókat. A nyilvánosságban töltött idejük ellenére az embereknek még sok kérdése van, amit szívesen megtudna a királyi családról.

Miért nem fogják egymás kezét a királyi család párjai?

Sok királyi pár nem jár kéz a kézben a nyilvánosság előtt. Például Vilmos herceg és felesége, sőt II. Erzsébet királynő és Philip herceg sem. A királyné mindig egy kicsivel férje előtt megy. Igaz nem tiltja rendelet, hogy megfogják egymás kezét, de ily módon mutatják be a generáció „sztoikus értékeit”.

„Harry herceg és Meghan hercegné esküvőjük bejelentésekor (2017 november) vs.  esküvőjük után két hónappal (2018 július).”

Miért hiányzik a királynő néhány fontos eseményről?

Őfelsége II. Erzsébet királynő mindig jelen van családjának fontos eseményein. Sőt, tiszteletre méltó kora ellenére továbbra is találkozik a világpolitikusokkal és rendszeresen teljesíti királyi feladatait. Bár a királyné nem jelent meg harmadik unokája keresztelőjén.

A királynő 92 éves. Miért nem adja át a trónt, és ki lehet a következő király?

A törvény szerint, miután a királynő lemond, vagy elhunyt a következő utódra száll a hatalom, aki nem más, mint fia, Károly herceg. Ha Károly herceg úgy dönt, hogy lemond a hatalomról, akkor fia, Vilmos herceg kerül a helyére, akit amúgy is kedvel a nép. A pletykák szerint a királynő 95 éves koráig fog uralkodni, majd a fia lesz a kormányzó, de a királynő nem mond le a trónról.

Hány ember van a trónutódlási listán?

A királyi trónutódlási lista, mintegy 55 embert tartalmaz.

Első sorban Károly herceg kerül a trónra, majd fia, Vilmos herceg, azután a gyerekek György herceg, Sarolta hercegnő, majd Lajos herceg. Harry herceg hatodik a sorban.

Miért hagyja el olyan gyorsan a kórházat Katalin hercegné a csecsemők születése után?

A harmadik baba, Lajos herceg születése után, Katalin 7 órát töltött el a kórházban, szülés után. Az újságírók és a nyilvánosság előtt sminkben és jó hangulatban jelent meg. Sokan kíváncsiak: miért az a nagy rohanás?

Nagy-Britanniában nem tartják bent a kórházban hosszú ideig a terhes nőket. Átlagosan a britek a szülés után másfél nappal kijönnek a kórházból. Másodszor, amikor a kórházat tömeges fotósok, újságírók és kíváncsi szemek veszik körül, nehéz egy fiatal anyának nyugodt környezetet teremteni.

Van a királynőnek háziállata?

A királynő imádja a Corgi fajtájú kutyákat. A királynő Corgi-t kezdett el tenyészteni, és minden új generációt elajándékozott a többi királyi család tagjainak, hogy a kutya jó kezekbe nevelkedjen. Soha nem értékesítette őket. Összességében II. Erzsébetnek körülbelül 30 Corgija volt.

Mit csinál Vilmos és Harry herceg?

Vilmos herceg minősített katonai pilóta, akit mindig is vonzott a katonai pálya, de mivel ő a második a trónutódlási listán, ezért nem vehet részt olyan komoly és veszélyes katonai küldetésekben.

Mennyi pénze van a királyi családnak?

A királyi családnak van egy úgynevezett saját jövedelme: a befektetési portfolió alapja és a magánbirtokok után. Windsorban már évszázadok óta felhalmozódott a pénz, ékszerek, műtárgyak és ingatlanok – mindez bevételeket eredményez.

Az állam pénzt fizet a királynőnek és Károly hercegnek a királyi kötelességek teljesítéséért.

Most Popular

Recent Comments