HomeArt8 kép ami bemutatja, hogyan manipulál minket a média minden nap!

8 kép ami bemutatja, hogyan manipulál minket a média minden nap!

Közel 30 évvel ezelőtt Noam Chomsky, egy híres pszichológus írta le a manipulációs stratégiákat, amiket a média használ. Azóta sok idő telt el, és most olyan népszerű médiumok vannak mint az internet, tv, rádió. Sajnos ezeknek a manipulációknak a hatása nem mindig pozitív irányú. Most hoztunk nektek 8 módszert, ahogy manipulálnak minket a médiumok.

  1. Fokozatos stratégia

Egy bizonyos vélemény kialakítására, fokozatosan adagolják az adott témát a médiában. Ilyen módszerrel népszerűsítették a 20.század közepén a dohányzást.

2. A stratégia elhalasztása

Az emberek meggyőzése érdekében, a média olyan eszközöket használ egy népszerűtlen döntésnél, ami a „Fájdalmas, de feltétlenül szükséges” jelszavakon alapszik.

3. Nagyon kedves

Néhány hirdetés a gyermekek nyelvét, érveit, szimbólumait és intonációit használja. Az ilyen kommunikáció az emberek számára kevésbé kritikus.

4. Több érzelem, kevesebb gondolkodás

A hírek és az érzelmek mindig együtt járnak. Az érzelmek nem engedik, hogy kritikusan és objektíven érzékeljük a tényeket. Meggátolják a tudat racionális részét. Ez gyakran a valóság torzulásához vezet.

5. Az emberek tájékozatlanul tartása

A média és a kormány manipulálhat egy társadalmat, ha a társadalom nem érti a technikákat. És ez az oktatás hiánya miatt következik be.

6. Ösztönözni az embereket, hogy szeressék a „középszerű” termékeket

7. Valaki érezze magát bűnösnek.

2014-ben egy fiú fotója, aki a szülei sírjai között feküdt, vírusként terjedt a neten. A fotót egy háborús övezetből készített fotóként mutatták be. Valójában a fotó egy olyan projekt része volt, amelyet a rokonok iránti szeretetnek szenteltek. A kép szerzőjét megdöbbentette , ahogyan azt a médiában használták, teljesen hamisan.

8. Többet tudni másokról, mint magukról…

Most Popular

Recent Comments