HomeInteresting8 egyértelmű jel, hogy a tested súlyos problémákra figyelmeztet!

8 egyértelmű jel, hogy a tested súlyos problémákra figyelmeztet!

A testünk mindig képes jelezni, ha valami nem stimmel vele. Bizonyos betegségek, vagy problémák bukkannak fel, aminek utána kell járni, hogy valójában mi okozhatja. Annak érdekében, hogy némi útmutatást nyújtsunk, összegyújtottunk néhány egyértelmű tünetet, amik általában valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiányra utalnak. Abban az esetben, ha segíteni szeretnél szervezetednek, kövesd a lent felsorolt tanácsokat.

1) Görcsök, ingerlékenység esetleg álmatlanság.

Abban az esetben, ha a felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalod, nagy valószínűséggel káliumra és magnéziumra van szüksége a szervezetednek. Eme ásványi anyagokat, úgy pótolhatod, ha például a spenótot, banánt, paradicsomot vagy a narancsot felveszed az étrendedbe.

2) Kiszáradt, repedezett bőr.

Ha azt tapasztalod, hogy a bőröd minden évszakban ki van száradva, az annak a jele, hogy nincs a szervezetedben elegendő mennyiségű E-vitamin. Annak érdekében, hogy javíts a helyzeten, több zöldséget, olajat, mogyoróféléket és halakat kell fogyasztanod.

3) Édes ételeket kívánsz.

Ha indokolatlanul édes ételekre vágysz, az a stressz, depresszió, esetleg kimerültség jelei lehetnek. Ilyen esetekben, a szervezet igényli a glükózt, de, hogy semmiképpen se hízz el, célszerűbb lenne mézet vagy étcsokit fogyasztanod.

4) Jeget szeretnél enni.

Ha hirtelen rád tör, hogy jeget szeretnél ropogtatni, az általában az anémia vagy a vashiány tünete lehet. A legtöbb vas megtalálható a marhahúsban és a tojásban. Abban az esetben, ha fáradékonynak érzed magad és úgy kívánod a jeget, mindenképpen menj el orvoshoz, mert komolyabb betegségre utalhat.

5) Állandóan vérző fogíny.

Ha a rendszeres fogmosás alatt, vagy esetleg magától elkezd vérezi a fogad, az a C-vitamin hiány egyik tünete lehet. Fontos, hogy felvedd az étrendedbe ezeket az ételeket, amikben sok C-vitamin található: citrusfélék, piros és zöld kaliforniai paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, paradicsom vagy spenót.

6) Töredezett vagy gyenge haj és köröm.

Ha azt tapasztalod, hogy elkezdett törni a hajad vagy a körmöd, esetleg mindkettő, akkor szervezeted kezd kifogyni a B-vitaminból. Fontos, hogy több tejet, tengeri hínárt, vagy gombát fogyassz.

7) Szivárványhártyát körülvevő karika.

Ezek a karikák általában 50 év felett jelentkeznek először, amivel nincs baj, hiszen normális jelenségnek számít. Ámde, ha ezt fiatalon tapasztalod, akkor az a magas koleszterinszint jele. Célszerű ebben az esetben orvoshoz menni.

8) Görög stílusú láb.

A görög stílusú láb, azt takarja, hogy a második lábujjad, hosszabbra nőtt, mint a többi.  Ez sajnos bőrkeményedést és fájdalmat is okozhat. Ennél a típusú lábnál, egyes cipők nagyon kényelmetlenek tudnak lenni, ezért kifejezetten csak egy, vagy két fazonú cipőt vagy képes elviselni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments