HomeInteresting8 dolog amire a telefonunk képes de nem is tudtunk róla

8 dolog amire a telefonunk képes de nem is tudtunk róla

Az okos kütyük világában még mindig vannak dolgok amin meglepődünk, pedig nem kéne. Tudjuk, hogy ezek a készülékek már okosabbak nálunk. Olyan dolgokra képesek amire sokszor még gondolni se mertünk. Képesek látni amit mi nem. Ezeket a trükköket ha alkalmazod könnyebbé teheted életed.

1.Infravörös sugárzás észlelése:

Ha a telefonodon bekapcsolod a fényképezőt, és az objektívbe irányítod a távirányítót látni fogod az infra vörös fényt. Ami amúgy szabad szemmel nem látható.

2.Városi fotók készítése az autóablakból:

Régen csak egy gyors kattintás és már haladtál is tovább, a forgalommal. Ma már megteheted, hogy beállítod a telefonodon a panoráma kép funkciót.Aztán csak egy síkban kell tartani a készüléket. Később megnézheted a végeredményt.

3.Az iker testvér létrehozásához:

Ha egy képen akarsz szerepelni önmagaddal akkor kérj meg valakit, hogy csináljon egy panoráma felvételt. Neked nincs más dolgod mint a kamerának egyik és másik pontjába is beállni. Arra ügyelj hogy gyorsabb légy mint a felvétel.

4.A Vendég üzemmód engedélyezése:

A telefon mindenkinek a kis magán szférája. Senki nem szereti ha turkálnak a telefonjában. Erre találták ki a vendég üzemmódot. Ám sajnos ez a funkció csak Android 5.0 és újabb verziókon érhető el. Ennek segítségével ha valaki a telefonod használja, csak ahhoz fér hozzá amit te engedélyezel.

5.A telefon szemüveget is helyettesít:

Remek megoldás lehet egy rövidlátó ember számára is. Bekapcsolod a kamerát és a kép kiélesítésével megoldódott a probléma.

6.Az automatikus feloldás beállítása otthon vagy ha máshol tartózkodsz:

El felejtheted a PIN-kódok különböző fajta használatát, ha Android 5.0-s vagy újabb verziójú készüléked van. Akkor az intelligens zárolás beállításaihoz lépj, és adj hozzá „biztonságos területeket”, amelyeknél a telefon automatikusan nyitva lesz.

7.A telefon kék fénysugarának csökkentése:

A kék fény gyakran zavar, amikor aludni készülünk, de még telefonunkat a sötétben használjuk. E probléma kiküszöbölésének érdekében speciális programokat (BlueLight Filter) hoztak létre. A kék fény áramlását szűrik, és szinkronizálják a képernyő fényerejét és színét.

8.Az ultraibolya zseblámpa létrehozása:

Nem kell hozzá más mint átlátszó ragasztó szalag, és kék meg lila filc. Három rétegből lehet elkészíteni. Az első lépés, hogy ragasszuk le a vaku lámpáját. Ezt színezzük kékre. Majd a második réteget ugyan így. A harmadik átlátszó ragasztó szalag legyen lila. Majd ezt követően nézzük meg mondjuk a mosdónkat. Nem fogunk hinni a szemünknek.

Most Popular

Recent Comments