HomeInteresting8 bizonyíték arra, hogy a Facebook tudja, mikor vagy szerelmes

8 bizonyíték arra, hogy a Facebook tudja, mikor vagy szerelmes

Napvilágra került, hogy a Facebook-nál dolgoznak olyan adatelemző tudósok, akik a szerelmet, illetve a párkapcsolatokat vizsgálják. A kutatásaiknak köszönhetően pedig a mesterséges intelligencia képes megjósolni, hogy ki mikor lesz szerelmes.

1. A Facebook elemzi a párokat.

Nem kell beállítanod, hogy kapcsolatban vagy, a Facebook enélkül is tudja. Hogyan? Egyszerű: összeveti a különböző adatokat azokkal a párokkal, akiknél be van állítva, hogy kapcsolatban vannak. Ennek vannak jelei is, amiből lehet következtetni arra, hogy a Facebook tudja, ki tetszik neked, vagy éppel kivel vagy kapcsolatban. Ilyen például, amikor egyre többször látod az adott személy bejegyzéseit a hírfolyamodban, vagy, hogy külön, személyes értesítésben hívja fel a figyelmed arra, hogy az illetőnek születésnapja van.

2. A Facebook figyeli, hogy miket írnak az emberek, amikor kapcsolatban vannak.

Megfigyelték, hogy körülbelül 100 nappal azelőtt, hogy valaki „Egyedülálló” státuszból kapcsolatba lép, sokkal többször írja le az olyan szavakat, hogy „szerelem”, „szeretet”, „kedves”, vagy „boldog”. Valamint annak, aki egyedülálló, sokkal negatívabb hangvételűek a bejegyzései és reakciói, mint annak, aki kapcsolatban van.

3. A Facebook tudja, hogy hány éves lesz a jövendőbelid.

Minél idősebb valaki, annál kisebb az esélye, hogy hasonló korú lesz a jövendőbeli párja. Például a huszon-harmincéveseknél átlagosan csak néhány év a korkülönbség, míg a 45 éves, vagy idősebb korosztálynál ez már 5-6 év. De vannak kivételek: a skandináv országokban inkább hasonló korosztályból választanak, míg az egyiptomi férfiak a 8-10 évvel fiatalabb lányokat részesítik előnyben.

4. A Facebook tudja, melyik hónapban lesznek új ismerőseid.

A statisztika alapján elmondható, hogy augusztus az a hónap, amikor a legtöbb új ismerősöket szerezzük. Ezt nem nehéz megmagyarázni, hiszen ez az a hónap, amikor az emberek többsége nyaralni megy, ahol pedig új emberekkel találkozik.

5. A Facebook tudja, hogy mikortól számít szerelemnek egy kapcsolat.

Az elemzésekből kiderült, hogy azoknál, akiknél legalább 3 hónapja be van állítva a „Kapcsolatban” státusz, jóval nagyobb az esély, hogy legalább 4 évig együtt maradnak. Eddig is valószínűsítették azt, hogy minél tovább tart egy kapcsolat, annál nagyobb eséllyel maradnak végleg együtt, de most már adatokkal is alátámasztották.

6. A Facebook tudja, mikor veszekednek többet az emberek.

A legtöbb szakítás februárban, májusban és júliusban következik be. A szakértők ezt az újévvel, illetve a Valentin-nappal, továbbá a nyári vakációval magyarázzák.

7. A Facebook képes megjósolni a szakítások dátumát.

Megfigyelték, hogy a szakítás napját megelőző egy hétben megnő a barátokkal, illetve a családdal folytatott interakció. A szakítás napján pedig 225%-kal több az interakció.

8. A Facebook biztos benne, hogy a szerelem meghosszabbítja az életet.

Megfigyelték, hogy azok, akik többet kommunikálnak a szerelmükkel, tovább élnek, mint azok, akik alig. Ezt azzal magyarázták, hogy a bátorítás, a támogatás, a törődés és az, hogy valaki nem magányos, jótékony hatással van mind a fizikai, mind a mentális egészségre.

Mi a véleményed erről? Írd meg hozzászólásban!

Most Popular

Recent Comments