HomeInteresting7 tény ami bemutatja a nyitott és a zárkózott ember között különbségeket

7 tény ami bemutatja a nyitott és a zárkózott ember között különbségeket

Az embereket legtöbbször felcímkézik. Besorolnak egy tulajdonságod alapján különböző táborokba. Ha mondjuk te szeretsz a középpontban lenni, és érdeklődő, könnyen barátkozó, rendszerint a külvilág felé forduló vagy akkor te extrovertált embertípus közé tartozol. Más néven nyitott.   Viszont ha ennek a szöges ellentettje, nehezen barátkozó, befelé forduló, külső világtól elzárkózó típus vagy akkor te az introvertált, más néven zárkózottak táborát erősíted. Ebből a kis összeállításból el tudod dönteni, hogy te hova tartozol, ha még nem tudnád.

1.Új emberekkel való találkozás: A nyitott emberek könnyedén barátkoznak. Nem esik nehezükre beszélgetést kezdeményezni. A zárkózott emberek viszont zavart a viselkedésük. Nem tudják természetesen jól érezni magukat.

2. A munka helyen is megnyilvánul. A nyitott ember bármikor kimer állni a közönség elé és képes elgondolásait ésszerű magyarázatokkal elő adni. Ugyan ez egy zárkózott embertípusnak csak a háttérben megy. Mindent képes fejben elgondolni. De nagyközönség előtt nem tudja azt felvázolni.  

3. A munkahelyi meló a nyitott számára nem okoz gondot. Feltalálja magát bármilyen környezetben. Míg a zárkózott típus megörül ha valami elveszi figyelmét és nem tud csak a munkájára koncentrálni.

4.Kényszer helyzetben, mondjuk egy liftben. Könnyedén tud beszélgetést kezdeményezni egy nyitott személy. Egy zárkózott mindig inkább beburkolózik a maga világába.  5.A telefon is sokszor jelenthet egy zárkózott személynek szorongást. Míg a nyitott személy csak újabb lehetőség, hogy beszélgessen.

6. Egy hosszú nap amikor többször helyt kellet állni különböző helyzetekben. Van akit inspirál és feldob. Van akit kimerít és lefáraszt. 

7.kinek mit jelent otthon lenni? Van akinek szürke és  unalmas. Míg a másiknak maga a felüdülés és a buli 

Most Popular

Recent Comments