HomeInteresting7 probléma, amivel minden embernek foglalkoznia kell mielőtt gyereket vállal

7 probléma, amivel minden embernek foglalkoznia kell mielőtt gyereket vállal

Tanulmányok szerint az önértékelési problémák, a munkamánia, karrierépítés, házastársak közti nézeteltérés, pszichológiai problémák nagyban befolyásolhatják egy újszülött fejlődését. Tehát fontos, hogy a gyermekek egy teljesen kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatot lássanak, érzékeljenek, mert az ő fejlődésük is így lesz kiegyensúlyozott. Annak érdekében, hogy ilyen gyermeked legyen nélkülözhetetlen, hogy pár problémával szembesülj még a gyermek megszületése előtt. Mai posztunkban ezeket gyűjtöttük össze nektek.

1, Már van gyermeked, de még többre vágysz

Egy nő megosztotta saját történetét az interneten, amiben elmesélte, hogy már van 5 gyermeke, de nem tud szabadulni a gondolattól, hogy még többet szeretne. Tisztában van vele, hogy életkor szempontjából nem lenne a legbölcsebb döntés még egy kisbabát bevállalni, mégis vágyik rá. Szakértők szerint egy belső űrt szeretne ezáltal betölteni, illetve egy veszteséget, vagy rossz gyermekkort enyhíteni. Szóval sok gyermeket vállalni nem minden esetben jó dolog. Az ilyen jellegű „problémát” szakemberrel kell megoldani.

2, Arra számítasz, hogy a kisbaba megmenti a kapcsolatotokat

A legtöbb ember abban a hitbe van, hogy egy párkapcsolatot, házasságot egy gyermek születésével meg lehet menteni, holott ez nem igaz. Statisztikai adatok szerint a párok közel 67%-a számolt be arról, hogy a kapcsolatuk jobb lett a gyermek születése után, viszont rohamosan elkezdett romlani a nők esetében a születéstől számított 6. hónaptól a férfiak esetében pedig a 9. hónaptól. Tehát ha így szeretnéd megmenteni a házasságod, akkor most szólunk, ez nem jó ötlet.

3, A karrier áll az első helyen

Ha a szülők munkamániásak és az helyezkedik el a prioritási lista tetején, akkor az a gyermekeket negatívan fogja érinteni. Ilyenkor érzelmileg elhanyagoltnak, illetve láthatatlannak érzik magukat, ami alacsony önértékelést eredményez.

4, Nem vagy elégedett a saját életeddel

A Michigan Állami Egyetem kutatása szerint a gyerekek a szüleiket másolják, ami azt jelenti, hogy fejlődésük során ugyanolyan mintákat produkálnak mint ők. Pontosan ebből kifolyólag fontos, hogy a szülők magabiztos emberek legyenek, akiknek vannak céljai és álmai. Ha bizonytalanok, akkor a gyerekek is azok lesznek.

5, Még mindig nem érzed magad teljes értékű felnőttként

A pszichológusoknak van egy speciális kifejezése azokra az emberekre, akik felnőttkorukban is gyerekesen viselkednek, ez pedig nem más, mint az infantilis. Ezeket az embereket többnyire inkább az érzelmeik, mintsem az elméjük vezérli. A felnőtt vagy szülői lét sok-sok kitartást igényel, amit a gyermekek – ahogy fentebb is írtuk – másolnak. Ahhoz, hogy érzelmileg stabilak legyenek arra van szükség, hogy a szüleik is azok legyenek.

6, Túl sok a stressz és a szorongás

Egy tanulmány szerint a szülőkben lévő negatív érzelmek például stressz, szorongás akaratlanul is átszáll a gyerekekre. Főleg a kisbabák első évében, amikor extra szenzitív érzékekkel rendelkeznek és képesek egy pillanat alatt felvenni a szülők érzelmeit, hangulatát. Ha a szülők boldog és gondtalan gyermeket szeretnének, ahhoz vidámságra és optimista gondolkodásra van szükség.

7, Hajszolod a tökéletességet

A maximalizmus gyakran a kudarctól való félelmet jelenti, amit az alacsony önértékelés, valamint a gyermekkorban tapasztalt negatív érzelmek váltanak ki. A szülőknek rá kell jönniük, hogy mivel tudják gyermekeiket a legjobban motiválni arra, hogy írják meg a házi feladatukat. Elképzelhető, hogy fel kell készülniük arra, hogy egynél többször el kell mondaniuk valamit, de ezzel nincsen semmi gond.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Most Popular

Recent Comments