HomeInteresting7 nagyon rossz tanács, amit soha nem szabad megfogadni, ha párkapcsolatról van...

7 nagyon rossz tanács, amit soha nem szabad megfogadni, ha párkapcsolatról van szó!

Az emberek szeretik azt hinni, hogy egy külső szemlélő sokkal jobban látja a párkapcsolati helyzeteteket, mint te magad. Ám ez nem így van, a külső szemlélő nem lát olyan bensőséges pillanatokat és helyzeteket, mint te, vagy a párod. Pontosan ezért nem szabad teljes mértékben ilyen emberek véleményére hagyatkozni. Összegyűjtöttünk 7 nagyon rossz tanácsot, amik teljesen romba dönthetik a kapcsolatodat.

1) „Találnál tőle jobbat is.”

Nagyon rosszul csinálod, ha csak a pénzért vagy a pároddal. Szakemberek szerint az anyagi helyzet, nem jó indok, hogy valakivel egy párt alkoss vagy esetleg amiatt szakíts vele. Ez a gondolkodás teljesen aláaknázhat egy házasságot, sőt az sem kizárt, hogy akár egész életedben boldogtalan lehetsz.

2) „Ne élj elnyomásban, mutasd meg ki hordja a nadrágot.”

Kevesen vannak tisztában vele, hogy egy párkapcsolatban minden feladatért, mindig más a felelős és ezzel nincs is semmi baj, hiszen folyamatosan változik a vezető szerep.

Az egymás iránt érzett szerelem, hűség, kitartás és tisztelet a kulcs egy boldog és kiegyensúlyozott házassághoz.

3) „Mindenkinek jár a romantika, nyugodtan követeld a párodtól.”

Szakemberek elmondása alapján, minden párkapcsolatnak van egy romantikus időszaka, ami egy bizonyos idő után alábbhagy. Sajnos az élet nem egy romantikus film, ahol minden egyes nap aszerint kell viselkedni. Pontosan emiatt nem követelheted a párodtól, hogy folyamatosan azt éreztesse veled, mintha nászúton lennétek. Az összes párkapcsolatban vannak fejlődési szakaszok, ahol mindig valami más történik, lehet az pozitív vagy negatív.

4) „Jobb, ha hallgatsz, ne tedd rosszabbá a helyzetet!”

Képtelenség kikerülni a problémákat egy párkapcsolatban. Ilyenkor célszerű hamar megoldani a konfliktust. Fölösleges magadban tartani a véleményed és azt, hogy mit érzel a lelked mélyén, mert egyszer úgy is felszínre tör. Jobb előbb pontot tenni az ügy végére, mielőtt rossz vége lesz a dolognak. Ne játszd a mártírt, inkább csak mond el a párodnak, mit érzel.

5) „Nyugodtan olvasd el az üzeneteit, házasok vagytok, jogod van hozzá.”

Az már rossz jel, ha olyan szinten megsérted a párod magánéleti dolgait, hogy beleolvasol az üzeneteibe, vagy folyamatosan hallgatózol, kivel beszél telefonon. Ez a bizalmatlanság jele, és azt érezteted a másikkal, hogy nem bízol benne, bármit is tesz. Ha valaki ilyen tanáccsal lát el, gyorsan felejtsd el, mert könnyedén tönkreteheti a házasságodat.

6) „Hívd fel a figyelmét, hogy keveset keres, és ez nem tetszik.”

Ez szintén egy nagyon rossz tanács, ami egy pillanat alatt hatalmas vita helyzetet generálhat. Ebből a helyzetből, már sehogy sem lehet jól kijönni, mert, ha elkap titeket a gépszíj, tücsköt-békát vágtok egymás fejéhez, amiket eddig magatokban tartottatok.

Szakemberek azt tanácsolják, hogy nem célszerű, hasonló témákat naponta felemlegetni,  sőt egy-egy nagyobb veszekedés alkalmával sem bölcs dolog ezt megemlíteni.

7) „Figyelj és tanulj!”

Ha a saját példáddal szeretnél valakit jobb belátásra téríteni, azt inkább a gyermekeiden alkalmazd, ne pedig a párodon. A párod már nem gyerek, hogy egyengetned kellene az útját.

Abban az esetben, ha problémák adódnak a házasságodban, ne másokat vegyél elő, hogy példálózhass velük. Nyilván nem jelenti azt, hogy nem kell mindent megtenned azért, hogy elkerüld az ő hibájukat. Inkább csak más oldalról kell megközelíteni a megoldást.

Minden esetben hallgass az ösztöneidre és a szívedre!

Miért hallgatunk olyan tanácsokra, amik semmi jót nem tartogatnak nekünk? Valószínű ennek az az oka, mert hisszük, hogy egy külső szemlélő jobban látja a dolgokat, vagy olyan részleteket vesz észre, amit mi nem.

Ám egy nagyon téves gondolat, hiszen a külső szemlélők csak azokat látják, amiket ti megmutattok neki. Számtalan olyan része van a kapcsolatotoknak, amikről nekik fogalmuk sincsen. Pontosan ezért kell a saját megérzéseidre és a szívedre hallgatnod.

Elhoztunk egy képet, ami talán a nyers igazságot foglalja magába:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments