HomeFunny7 dolog, amit sohasem szabad szégyellni

7 dolog, amit sohasem szabad szégyellni

Vannak olyan dolgok, amit az ember szégyell és nem meri elmondani másnak, vagy nem szívesen beszél róla. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elvörösödni és izzadni, és terelni a témát. Pedig van olyan, amiről mi nem tehetünk és abszolút nem kellene kényelmetlenül éreznünk magunkat miatta.

  1. Válás

Még mindig vannak olyan társadalmak és rétegek, ahol nem elfogadott a válás. Még, ha tönkre is ment, vagy nem működik, próbálják fenntartani a látszatot, ami eléggé meg tudja viselni az ember önbecsülését.

  • ha egy kapcsolat már nem működik és tényleg javíthatatlan, érdemes azon elgondolkozni, hogy tényleg jobb-e még mindig együtt? Vannak azok a döntések, amik bár nehezek, de sokkal célravezetőbb, mint pl az, hogy sokszor jobb külön.
  • az, hogy felismerjük, hogy a kapcsolatunk tönkrement, hatalmas bátorságot jelent. Az emberek többsége nehezen ismeri be, ha kudarc éri. Akármennyire is furcsának tűnhet, a problémafelismerés rendkívül jó hatással van a személyiségfejlődésünkre is.
  • A válással meg tudjuk kik az igazi barátaink, és kik azok, akik támogatnak minket. Valamilyen szinten szelektálja azokat az embereket az életünkből, akikre nincs szükségünk.

2. Pénzügyi döntések

A pénzügyi döntések sokszor adhatnak okot konfliktusra. De milyen módon lehet spórolni, hogy egyről a kettőre jussunk?

  • gazdasági vagy kényelmi szempontból inkább a szülőknél marad a fiatal
  • nem adunk kölcsön, még kis összegeket sem
  • olyan szakmát választunk, aminek nem nagyon van presztízsértéke, viszont jól fizet
  • a legtöbb ruhát az élvezeti cikkeken és a ruhákon tudunk megtakarítani

3. Könnyű munka

Nagyon sokan dolgoznak manapság kiskereskedelemben, gyorsétteremben. Ezt a legtöbb ember sajnos szégyelli és ki is húzza az önéletrajzából. Pedig a munkán semmi szégyellnivaló nincsen.

  • tapasztalatokat tudunk gyűjteni különböző embertípusokról, akikkel egyébként a való életben nem is találkoznánk
  • az a képesség, hogy bár nem szeret az ember ott dolgozni, ahol kell, mégis mindennap becsülettel elvégzi a munkáját. Ez rendkívül értékelendő, és egy másik munkahelyen fogják is értékelni.

4. Magány

Az idősebb korosztálynál ez a tény teljesen elfogadott. De egy fiatalnál elég aggasztó tud lenni. A környezetben már a legtöbb embernek párja, gyermekei vannak, mi pedig úgy érezzük, hogy semmi nem sikerül. Azonban fontos megkülönböztetni a magányt a magánytól. Ha alapvetően -igaz ideiglenesen – de jól érezzük magunkat egyedül, akkor ez egy olyan állapot, amit bizony nem szabad szégyellni.

5. Ha nem vagy biztos abba, hogy gyereket akarsz.

Bár sok mindenki megrökönyödik azon, ha valaki nem szeretne gyereket, de ezen nincs mit szégyellni. Ha nem vagy magadban biztos, hogy anya szeretnél lenni, vagy jó szülő lennél, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy tényleg akarsz-e babát, vagy a társadalom elvárása miatt vállalnád be. Az utóbbi egyébként elég sok mindenkinél előfordul, ami nem tesz jót egy kapcsolatnak, de még akár a gyereknek is árthat.

6. Ha szegények vagyunk

A szegénységgel senki sem büszkélkedik, azonban vannak olyan szituációk, amikor mi magunk is tehetünk róla, ha nincs pénzünk. Például hajlamosak vagyunk a státusszimbólumok vásárlására, ahelyett, hogy olyat vennénk, ami tényleg fontos, időtálló és ár-érték arányban megéri.

7. Az oktatás hiánya

Sok helyen még máig kiváltáságnak számít az oktatás. Azonban ott, ahol van rá lehetőség, hajlamosak vagyunk az embereket a végzettség alapján megítélni. Attól, hogy valakinek nincs diplomája, még lehet művelt, okos, és ez fordítva is igaz, diplomás is lehet buta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments