HomeInteresting7 Disney történet, aminek valójában igazságalapja van.

7 Disney történet, aminek valójában igazságalapja van.

A különböző Disney történetek hátterében állnak olyan igaz történetek amik ihlették a meséket. Amik nem teljes mértékig egyeznek meg a mese történetével, de az alap szálat ez adta meg. Ezek a mesebeli történetek önmagukban is egy szép művet alkottak volna, de az író kicsit átformálta a történetet. Ezzel feldobták a történet szálát.

1. Moana egy teljesen kitalált személy. A szerző eredeti terve az volt, hogy készítsen Mauiról egy filmet. Ám miután ellátogatott Polinézia és meglátta az ottani gyönyörű és erőteljes nőket,úgy döntött róluk mintázza a karaktert.  A mítoszokban, ellentétben a filmmel, Maui olyan karcsú fiatalemberként jelenik meg, aki a fején csúcsos csomóval érkezik.

2.A legenda egyik változatában Mulan öngyilkosságot követ el. Mulan a  kínaiak balladájából származik. Egy harcos nőről, aki háborúban vesz részt. 10 év katonai szolgálat után kitüntetésekkel tér haza ahol családja örömmel várja. Azonban a legenda szerint, Mulan azért tér haza, mert megtalálja az apját, és a családja szétesik. Magányában és nyomorúságában öngyilkosságot követ el.

3.A Hófehérke történetében igazából a boszorkány súlyos büntetést kapott. Ami szerint Hófehérke esküvőjén mindenki előtt tüzes cipőben kellett táncolnia. Amit egészen haláláig hordania kellett.

4. Elsat ihlető személy a valóságban gonosz.  A gonosz Hó királynőről formázták, aki elrabolt egy fiú gyermeket.Akit egy csókkal elvarázsol. A fiút évekkel később a gonosz királynő egy barátja szabadítja ki.

5. A szépség és a szörnyeteg története valóságban is megtörtént a középkori Franciaországban.  Pedro és Catherine Gonsalvus ihlette a történetet. Pedro egy ritka genetikai betegségben szenvedett, melynek következtében egész testét szőr borította. A valóságban a nő nem látta a vőlegényét az esküvő előtt.Bár a férj elsőre megrémisztette a végére hatalmas szerelem alakult ki kettejük között, és a házaspárnak 7 gyereke született.

6. A hamupipőke eredetileg egy szerelmi bánattól komába eső lány történetéről íródott.A két fiatal hatalmas szerelemben éltek, míg egy nap a fiúnak el kell mennie. Ettől a lány bánatos lett, amitől betegségbe esett. Ám a komába eső lány terhes volt. Gyermeke születésénél magához tért nő, megkereste gyermeke apját, és boldogan éltek míg meg  nem haltak. 

7. A kis hableány eredetileg egy halász lányáról szól. Aki megment egyszer egy fuldokló fiút. Később kiderült a fiúról, hogy ő a herceg. Szerelembe esnek, de a rangi különbségek nem engedi a románc kiteljesedését. A hercegnek el kell vennie egy rangban hozzá illő nőt, minek következtében a halász lánya öngyilkosságot követ el. Leveti magát egy hatalmas szikláról, hogy a tenger habjaival eggyé válhasson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments