HomeInterestingHonnan tudjuk, hogy szerelmesek vagyunk?! Íme 7 biztos jele annak, hogy belezúgtunk...

Honnan tudjuk, hogy szerelmesek vagyunk?! Íme 7 biztos jele annak, hogy belezúgtunk valakibe!

A szerelem nem csak arról szól, hogy tetszik valaki és lelkesek vagyunk. Ez egy olyan állapot ami az egész szervezetünkre és testünkre kihat. Elpirulunk, túlzottan izzadunk és ezeken túl még ott van rengeteg egyéb dolog is, mint a hormonális és pszichológiai változások. Ezek a tünetek eléggé nyilvánvalóak és nem tudják eltitkolni. Csak kicsit jobban oda kell rá figyelnünk.

Mutatunk nektek ezekből egy válogatást.

Hormonális változások

Az köztudott tény, hogy bizonyos hormonok csoportja felelős az erős érzésekért. A hormonok felszabadulása megkönnyíti a romantikus érzéseket és a szenvedélyt melyeket elég nehéz irányítani. A férfiaknál és a nőknél ezek máshogyan mennek végbe. A férfiak romantikusabbak és gyengédebbek lesznek, míg a nők a tesztoszteron miatt energiát és magas nemi vágyat tapasztalnak. Amikor a hormonszintek visszatérnek a normális állapotban a nők a figyelem hiányát fogják érezni, míg a férfiak az intim pillanatok számát.

Hangváltozások

A nő, amikor számára kedves emberrel beszél, akkor a hangja megváltozik és magasabb lesz. Egyébként egyes kutatások szerint a nők képesek manipulálni a hangjukat. Csökkentik a rezgéseket, hogy vonzóbbak legyenek. A férfiak ösztönösen jobban kedvelik a magasabb hangú nőket. Tudat alatt az nőiesebb.

Elpirulás

Az elpirulás egy fizikai reakció egy bizonyos „sokkhatásra”. Egy félénk ember benyomását kelti. Ez az egyik legmegbízhatóbb őszinteség, ugyanis képtelenség ezt befolyásolni vagy elkerülni. Nagyon jó jel, ha elpirul az, akivel beszélgetünk. 😉

A férfi csontjai erősebbek

Egyes tudományok kimutatták, hogy a 25 évnél idősebb férfiaknál az, aki házas vagy hosszú kapcsolatban van, annak a csontjai sokkal erősebbek és egészségesebbek. Egyébként ez azon esetben igaz, ha a párkapcsolat rendben van. Ha a nő nem gyengéd és nem jó szerető, akkor ez az állítás hamis.

Kitágult pupillák

A szemek nagyon fontos szerepet játszanak egy kapcsolat elején. A pupillák mérete változhat attól függően, hogy hogyan viszonyulunk az adott emberhez. Kifejezi az érzelmeinket. Ha számunkra kedves emberrel beszélgetünk, akkor kitágul.

Fájdalmas állapot

Zavartság, idegesség, hangulat ingadozások és étvágytalanság is mind a tünetek közé sorolható. Ezeket okozhatja a szerelem. Testünk így közli, hogy nagyon erős érzelmeket élünk meg. Ezt a kortizol nevű stresszhormonnak köszönhetjük. A kapcsolat stabilitásával tűnnek el a kellemetlen érzések. Ezek visszajöhetnek az esküvő vagy szakítás során.

Szuperképességek

Az emberek vészhelyzetben hihetetlen dolgokat képesek véghezvinni. A szerelem szó szerint szupererőt ad nekünk. Ez az oxitocinnak köszönhető. Ha valakibe beleszeretünk, akkor az megnöveli a fizikai fájdalmak toleranciáját. Ezért érezzük, hogy szerelmesként bármire képesek lennénk.

Mit gondolsz? Érdekes ugye? Írd meg kommentben a véleményedet!

Most Popular

Recent Comments